Tex-Mex pizza met avocadodip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tex-Mex pizza met avocadodip

Tex-Mex pizza met avocadodip

met witte kaas, mais en ui

Deze dip wordt ook wel de "rescued avocadodip" genoemd - gemaakt van avocado's die net iets te rijp zijn, maar veel te lekker om weg te gooien!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

40 gram

Avocadodip

100 gram

Passata

70 gram

Mais in blik

â…“ stuk(s)

Ui

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3852 kJ
Energie (kcal)921 kcal
Vetten34.7 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten114.3 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels9.1 g
Eiwitten31.7 g
Zout5 g

Benodigdheden

•Koekenpan
•Bakplaat met bakpapier
•Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn (zie Tip).

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Verdeel de ui dan in stap 3 over de pizza en bak mee.

Tomatensaus maken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, passata en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

 

Pizza bakken
3

Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier en smeer het pizzadeeg in met de tomatensaus. Beleg de pizza met de geraspte kaas en bak 13 - 15 minuten in de oven.

Toppings bereiden
4

Laat de mais uitlekken in een vergiet. Verkruimel de witte kaas. Snijd de limoen in partjes.

Pizza beleggen
5

Knijp 1 limoenpartje per persoon uit over de avocadodip (zie Tip). Haal de pizza uit de oven en garneer met de mais, ui, avocadodip en witte kaas. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de avocadodip. De overige avocadodip kun je de volgende dag gebruiken op een boterham met tomatenplakjes, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden. Serveer met de overige limoenpartjes.

Weetje: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groente-inname? Daarnaast is mais een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.