Skip to main content
Tex-Mex pizza met avocadodip
Tex-Mex pizza met avocadodip

Tex-Mex pizza met avocadodip

met witte kaas, mais en rode ui

4.2
(605)

Vandaag geef je een Mexicaanse twist aan je pizza. Je belegt hem namelijk met avocadodip en mais.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Avocadodip

100 gram

Passata

70 gram

Mais in blik

¼ stuk(s)

Rode ui

25 gram

Geraspte belegen kaas

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)896 kcal
Energie (kJ)3747 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten115 g
waarvan suikers18 g
Vezels8.4 g
Eiwitten28 g
Zout6 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringetjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Je serveert de rode ui rauw. Houd je hier niet van? Verdeel de ui dan in stap 3 over de pizza en bak mee.

Tomatensaus maken
2

Verwarm 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Voeg de knoflook, passata en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let op: de Mexicaanse kruiden zijn pittig! Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder kruiden of houd apart.

Pizza bakken
3

Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier en smeer het pizzadeeg in met de tomatensaus. Beleg de pizza met de geraspte kaas en bak 13 - 15 minuten in de oven.

Toppings bereiden
4

Laat de mais uitlekken in een vergiet. Verkruimel de witte kaas. Snijd de limoen in partjes.

Pizza beleggen
5

Haal de pizza uit de oven en garneer met de mais, rode ui, avocadodip en witte kaas. Knijp 1 limoenpartje uit over de avocadodip.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de avocadodip. De overige avocadodip kan je de volgende dag gebruiken op een boterham met tomatenplakjes, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden. Serveer met de overige limoenpartjes.

Tip: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders