Tex-Mex pizza met avocadodip
Tex-Mex pizza met avocadodip

Tex-Mex pizza met avocadodip

met witte kaas, mais en rode ui

Vandaag geef je een Mexicaanse twist aan je pizza. Je belegt hem namelijk met avocadodip en mais.

Tags:
Veggie
•Family
Allergens:
Wheat
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Pizza dough

(Contains Wheat May be present Milk)

40 g

Avocado dip

100 g

Passata

70 g

Corn

¼ piece

Red onion

25 g

Grated mature cheese

½ sachet(s)

Mexican-style spices

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

1 piece

Garlic

¼ piece

Lime

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories896 kcal
Energy (kJ)3747 kJ
Fat32 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate115 g
Sugar18 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein28 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Tall-Sided Pan
•Baking Sheet with Baking Paper
•Colander

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringetjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Je serveert de rode ui rauw. Houd je hier niet van? Verdeel de ui dan in stap 3 over de pizza en bak mee.

Tomatensaus maken
2

Verwarm 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Voeg de knoflook, passata en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let op: de Mexicaanse kruiden zijn pittig! Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder kruiden of houd apart.

Pizza bakken
3

Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier en smeer het pizzadeeg in met de tomatensaus. Beleg de pizza met de geraspte kaas en bak 13 - 15 minuten in de oven.

Toppings bereiden
4

Laat de mais uitlekken in een vergiet. Verkruimel de witte kaas. Snijd de limoen in partjes.

Pizza beleggen
5

Haal de pizza uit de oven en garneer met de mais, rode ui, avocadodip en witte kaas. Knijp 1 limoenpartje uit over de avocadodip.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de avocadodip. De overige avocadodip kan je de volgende dag gebruiken op een boterham met tomatenplakjes, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden. Serveer met de overige limoenpartjes.

Tip: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.