Vandaag geef je een Mexicaanse twist aan je pizza. Je belegt hem namelijk met avocadodip en mais.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Pizza dough
(Contains Wheat May be present Milk)
40 g
Avocado dip
100 g
Passata
70 g
Corn
¼ piece
Red onion
25 g
Grated mature cheese
½ sachet(s)
Mexican-style spices
25 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
1 piece
Garlic
¼ piece
Lime
¼ tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringetjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Je serveert de rode ui rauw. Houd je hier niet van? Verdeel de ui dan in stap 3 over de pizza en bak mee.
Verwarm 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Voeg de knoflook, passata en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let op: de Mexicaanse kruiden zijn pittig! Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder kruiden of houd apart.
Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier en smeer het pizzadeeg in met de tomatensaus. Beleg de pizza met de geraspte kaas en bak 13 - 15 minuten in de oven.
Laat de mais uitlekken in een vergiet. Verkruimel de witte kaas. Snijd de limoen in partjes.
Haal de pizza uit de oven en garneer met de mais, rode ui, avocadodip en witte kaas. Knijp 1 limoenpartje uit over de avocadodip.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de avocadodip. De overige avocadodip kan je de volgende dag gebruiken op een boterham met tomatenplakjes, peper en zout.
Verdeel de pizza's over de borden. Serveer met de overige limoenpartjes.
Tip: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.