Midden-Oosterse bietenrijstbowl met kikkererwten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Midden-Oosterse bietenrijstbowl met kikkererwten

Midden-Oosterse bietenrijstbowl met kikkererwten

met zoete aubergine, veldsla en knoflookyoghurt

.

Labels:
Veggie
•Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

125 gram

Gekookte rode bieten

20 gram

Veldsla

20 gram

Dadelstukjes

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

½ stuk(s)

Aubergine

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

½ pak(ken)

Kikkererwten

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3138 kJ
Energie (kcal)750 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd7.5 g
Koolhydraten109.4 g
waarvan suikers28.7 g
Vezels16.8 g
Eiwitten23 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

•Bakplaat met bakpapier
•Keukenpapier
•Pan
•Hapjespan met deksel
•Staafmixer of blender
•Saladekom
•Kleine kom

Instructies

Kikkererwten roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Spoel de kikkererwten af en bewaar 30 g per persoon apart in een kom. 
  • Droog de overige kikkererwten met keukenpapier en voeg toe aan een kom. Besprenkel met een klein scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
  • Verdeel de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier en rooster 15 - 20 minuten, of tot bruin en knapperig.
  • Leg de geroosterde kikkererwten terug in de kom, voeg de Midden-Oosterse kruiden toe en schep goed om.
Rijst koken
2
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de rijst 8 - 11 minuten. Giet af en bewaar apart.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de aubergine, knoflook, zwarte balsamicoazijn en een scheutje water toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.
  • Snijd ondertussen de munt fijn en snijd de citroen in 8 partjes.
Aubergine bakken
3
  • Voeg de rode biet en het sap van de bieten toe aan de achtergehouden kikkererwten. Mix met een staafmixer en breng op smaak met citroensap en zout.
  • Voeg de dadels toe aan de pan met aubergine en bak al roerend nog 2 minuten zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met de helft van de munt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een andere kom de veldsla, extra vierge olijfolie naar smaak en het sap van 1 citroenpartje per persoon.
Serveren
4
  • Meng de bietenpuree met de gekookte rijst en serveer op diepe borden. Verdeel de veldsla, gebakken aubergine en krokante kikkererwten erbovenop.
  • Besprenkel met de muntyoghurt en verkruimel de witte kaas eroverheen. 
  • Garneer met de overige munt. Serveer met de overige citroenpartjes. 

Weetje: Wist je dat bietjes zeer vezelrijk zijn? 200 gram levert je bijna 20% van de ADH. Daarnaast zijn bieten rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk.