Skip to main content
Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

met peultjes, gomasio en aardappelpartjes

4.1
(72)

-

Allergenen:
Sesamzaad
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

200 gram

Aardappelpartjes

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat: Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

2 plak(ken)

Ontbijtspek

½ stuk(s)

Kumato-tomaat

½ stuk(s)

Mini-komkommer

5 gram

Gemberpuree

1 stuk(s)

Meatier-burger

(Bevat: Mosterd Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Ei, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)

100 gram

Peultjes

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

½ tl

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)4690 kJ
Energie (kcal)1121 kcal
Vetten64.7 g
waarvan verzadigd22.7 g
Koolhydraten93.2 g
waarvan suikers24.6 g
Vezels11.8 g
Eiwitten37.8 g
Zout5.6 g
Potassium250 mg
Calcium40 mg
Iron0.5 mg
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Kom
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelpartjes in 15 minuten knapperig (zie Tip). 
  • Verdeel het ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier en bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot het spek krokant is.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen. 

Burger bakken
2
  • Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger 2 minuten per kant. 
  • Blus af met de teriyakisaus en bak 1 minuut verder.
  • Verhit ondertussen de overige roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de peultjes 2 minuten met een flinke snuf zout (zie Tip).
  • Verlaag het vuur, dek de pan af en laat 5 - 7 minuten zachtjes koken. Schep af en toe om.

Tip: Sommige peultjes hebben draadjes die je er makkelijk kan aftrekken bij het wegsnijden van de uiteinden.

Groenten snijden
3
  • Bak het briochebroodje 4 - 6 minuten in de oven.
  • Snijd de tomaat en de komkommer in plakken. 
  • Voeg de komkommer toe aan een kom en meng met de suiker en de wittewijnazijn.
  • Bewaar apart tot later gebruik en schep af en toe om. Meng in een kleine kom de gemberpuree met 2/3 van de mayonaise.
Serveren
4
  • Snijd het briochebroodje open en besmeer beide kanten met de gembermayonaise.
  • Beleg met de burger, het krokante spek, de tomaat en de zoetzure komkommer.
  • Serveer de burger met de aardappelpartjes en de overige mayonaise.
  • Schep de peultjes erbij en garneer met de gomasio.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders