Frisse tempehbowl met broccoli en citroen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisse tempehbowl met broccoli en citroen

Frisse tempehbowl met broccoli en citroen

met couscous, mesclun, amandelen en gomasio

Tempeh is afkomstig uit Indonesiƫ en wordt gemaakt door sojabonen te fermenteren. Deze tempeh zit vol eiwitten en ijzer en is dus zeer geschikt als vleesvervanger.

Labels:
Veggie
ā€¢MET MAGNETRON
Allergenen :
Soja
ā€¢Tarwe
ā€¢Amandelnoten
ā€¢Pinda's
ā€¢Ei
ā€¢Mosterd
ā€¢Sesamzaad
ā€¢Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediƫnten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Tempehblokjes

(Bevat Soja, Tarwe)

Ā½ stuk(s)

Knoflookteen

Ā¼ stuk(s)

Citroen

200 gram

Broccoli

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)

50 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat Ei, Mosterd, Soja)

30 gram

Mesclun

Ā½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

Ā½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

Ā½ el

Zonnebloemolie

1 el

Water

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

Ā½ el

Mosterd

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3973 kJ
Energie (kcal)950 kcal
Vetten50.2 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten82.4 g
waarvan suikers23.1 g
Vezels15.5 g
Eiwitten36.4 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

ā€¢Saladekom
ā€¢Koekenpan
ā€¢Kleine kom
ā€¢Hittebestendige kom
ā€¢Vershoudfolie

Instructies

Couscous bereiden
1
  • Bereid de bouillon in een saladekom.
  • Voeg de couscous toe aan de saladekom toe en laat 8 minuten staan.
  • Roer, vlak voor het serveren, de couscous los met een vork.
  • Voeg de za'atar toe aan de couscous en besprenkel met extra vierge olijfolie.

Weetje: Volkoren couscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.

Tempeh bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak, wanneer de olie goed heet is, de tempeh 4 - 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de citroen in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kleine kom de knoflook, honing en mosterd met het sap van 1/4 citroen per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de saus toe en bak nog 1 minuut.
Broccoli bereiden
3
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Voeg de broccoli en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een hittebestendige kom. Dek de kom af met vershoudfolie en prik een paar keer in.
  • Plaats de kom 2 - 3 minuten in de magnetron op een hoge stand, of tot de broccoli gaar is. Verwijder voorzichtig de vershoudfolie en breng op smaak met peper.
  • Hak ondertussen de amandelen grof.
Serveren
4
  • Verdeel de mesclun over de borden.
  • Leg de couscous, tempeh, broccoli en amandelen erbovenop. Besprenkel met de citroenmayo (zie Tip).
  • Garneer de broccoli met de gomasio-tuinkruidenmix. Serveer met de overige citroenpartjes.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mayonaise.