topBanner
Stoof van kippendij en spekjes

Stoof van kippendij en spekjes

Met champignons, tijm en wortel

Lees meer

Bij stoven denk je misschien aan een tijdrovend klusje, maar voor deze kippenstoof sta je niet lang in de keuken. Zodra de pan op het vuur staat, zit jouw taak er al bijna op. Bovendien is kip veel sneller gaar dan bijvoorbeeld rundvlees, dat al gauw een paar uur nodig heeft. Door de kippendij op lage temperatuur te garen in een afgesloten pan, wordt het vlees extra mals en zacht.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

50 gram

Spekblokjes

2 stuk(s)

Kippendijfilet

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

600 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Peen

375 gram

Champignons

10 gram

Verse krulpeterselie

1 bakje(s)

Tomatenpuree

10 gram

Verse tijm

1 stuk(s)

Laurierblad

2 stuk(s)

Ciabatta met zonnebloempitten

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

250 ml

Kippenbouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Bruine suiker

1 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4105 kJ
Energie (kcal)981 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten104 g
waarvan suikers20.9 g
Vezels16 g
Eiwitten48 g
Zout3.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Oven
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Verhit de roomboter in een grote pan met deksel op middelmatig vuur. Bak de spekblokjes 4 – 5 minuten. Voeg de kippendij toe en bak 5 – 7 minuten rondom aan.

2

Snipper ondertussen de sjalot, en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aardappelen en de peen in blokjes van 1 cm. Halveer de champignons. Snijd de blaadjes van de krulpeterselie fijn en bewaar de takjes apart.

3

Haal de kippendij uit de pan en bewaar apart. Voeg de sjalotten toe aan de pan, en fruit 3 – 4 minuten. Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten. Voeg de aardappel, de wortel en de champignons toe, en bak 5 – 6 minuten.

4

Leg de kippendij terug in de pan. Voeg de bouillon, de zwarte balsamicoazijn, de bruine suiker en de mosterd toe aan de pan en roer goed door. Leg de takjes krulpeterselie, de tijm en het laurierblad in de pan.

5

Draai het vuur laag, en laat 20 minuten stoven met de deksel op de pan. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan en zet het vuur middelhoog. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden, en bak de ciabatta 4 – 5 minuten.

6

Haal de takjes krulpeterselie, de tijm en het laurierblad uit de pan. Serveer de kip met de groenten, de saus, en garneer met de fijngesneden blaadjes krulpeterselie. Serveer met de ciabatta.