HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStoof Van Kip Met Verse Rozemarijn
topBanner
Stoof van kip met verse rozemarijn

Stoof van kip met verse rozemarijn

met romige aardappelpuree en bierbostel broodje

Premium
Lees meer

.

Allergenen :Glutenbevattende granenMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

250 gram

Champignons

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Wortel

1 stuk(s)

Laurierblad

1 bosje(s)

Verse rozemarijn

300 gram

Coq au vin

(BevatGlutenbevattende granen, Mosterd)

500 gram

Kruimige aardappelen

10 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Melk (inclusief lactose), Soja, Noten, Ei, Sesam)

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

150 ml

Kippenbouillon

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3613 kJ
Energie (kcal)864 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels15 g
Eiwitten44 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Snijd de ui in parten. Snijd de champignons in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui, wortel en champignons 4 - 6 minuten aan met de deksel op de pan. Voeg het laurierblad, de rozemarijn, coq au vin en 75 ml kippenbouillon per persoon toe. Meng de coq au vin goed met de groenten, dek de pan af en laat 16 -18 op laag vuur zachtjes stoven.

3

Schil of was de aardappelen grondig. Kook de aardappelen. afgedekt, in 12 -15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af maar bewaar het kookvocht voor de puree. Laat de aardappelen zonder deksel uitstomen in de pan.

4

Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Bak de bierbostel broodjes 6 - 8 minuten in de oven.

5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de zure room en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens per persoon 1 tl mosterd en 1/2 el roomboter toe en breng op smaak met peper en zout.

6

Snijd de bierbostel broodjes in plakken. Verdeel de aardappelpuree over de borden en schep de kippenstoof er half overheen. Garneer met de krulpeterselie en serveer het brood erbij.