Stoof van kip met verse rozemarijn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stoof van kip met verse rozemarijn

Stoof van kip met verse rozemarijn

met romige aardappelpuree en bierbostel broodje

.

Allergenen :
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Spelt

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Laurierblad

½ takje(s)

Verse rozemarijn

150 gram

Coq au vin

250 gram

Aardappelen

5 gram

Verse krulpeterselie

1 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge, Spelt Kan bevatten Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

75 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)864 kcal
Energie (kJ)3613 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers12 g
Vezels15.7 g
Eiwitten44 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Snijd de ui in parten. Snijd de champignons in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes.

Groenten aanbakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui, wortel en champignons 4 - 6 minuten aan met de deksel op de pan. Voeg het laurierblad, de rozemarijn, coq au vin en 75 ml kippenbouillon per persoon toe. Meng de coq au vin goed met de groenten, dek de pan af en laat 16 -18 op laag vuur zachtjes stoven.

Aardappelen koken
3

Schil of was de aardappelen grondig. Kook de aardappelen. afgedekt, in 12 -15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af maar bewaar het kookvocht voor de puree. Laat de aardappelen zonder deksel uitstomen in de pan.

Krulpeterselie snijden
4

Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Bak de bierbostel broodjes 6 - 8 minuten in de oven.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de zure room en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens per persoon 1 tl mosterd en 1/2 el roomboter toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de bierbostel broodjes in plakken. Verdeel de aardappelpuree over de borden en schep de kippenstoof er half overheen. Garneer met de krulpeterselie en serveer het brood erbij.