Steak met citroenmayonaise en vers basilicum
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

met pittige parelcouscous en courgette

Wist je dat basilicum ook koningskruid wordt genoemd? De naam van dit kruid komt namelijk van het Oudgriekse woord voor koning - basileus.

Allergenen :
Selderij
Tarwe
Eieren
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

25 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat Eieren, Mosterd, Soja)

¼ stuk(s)

Rode peper

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3136 kJ
Energie (kcal)750 kcal
Vetten36.5 g
waarvan verzadigd8.5 g
Koolhydraten66.3 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels10.7 g
Eiwitten35.7 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast en laat op kamer temperatuur komen. Bereid de bouillon. Snijd het steeltje de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Rol de rode peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de rode peper in ringetjes. Ris de basilicumblaadjes van de stelen en houd ze beide apart.

Koken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de rode peper, de parelcouscous en basilicumstelen 1 minuut. Voeg de bouillon toe aan de pan. Verlaag het vuur en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Haal de basilicumstelen uit de pan. Roer daarna de couscous los met een vork en zet apart.

Groenten bakken
3

Snijd de wortel en de courgette halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wortel 2 minuten. Voeg de ui, courgette en tijm toe en bak al roerend 3 - 4 minuten mee. Blus de pan af met de wittewijnazijn.

Steak bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de roomboter bruist, de steak in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en zout en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Afmaken
5

Snijd de basilicumblaadjes fijn. Meng de parelcouscous, de Siciliaanse kruidenmix en de helft van de basilicum door de pan met groenten. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
6

Snijd de steak, tegen de draad, in plakken. Verdeel de parelcouscous met groenten over de borden. Serveer de steak erbovenop. Besprenkel met de citroenmayo en garneer met de overige basilicum.