Skip to main content
Steak in knoflook-sesamboter

Steak in knoflook-sesamboter

met Indonesische stijl sperziebonen en gebakken aardappelen

Als je steak voor het bakken op kamertemperatuur laat komen, wordt de warmte tijdens het bakken gelijkmatiger over het vlees verdeeld. Het resultaat is een malse en sappige steak.

Labels:
Calorie Smart
Extra Veggies
High Protein
Allergenen:
Gluten
Sesamzaad
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Steak

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Sperziebonen

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat: Gluten, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Walnoten, Hazelnoten, Noten, Macadamianoten, Cashewnoten, Paranoten, Pecannoten, Amandelnoten, Pinda's, Pistachenoten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

[Zoutarme] sojasaus

½ tl

Sambal

1 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2719 kJ
Energie (kcal)650 kcal
Vetten30.4 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels13.5 g
Eiwitten39 g
Zout2 g
Potassium1482.3 mg
Calcium170.5 mg
Iron2.5 mg
Deksel
Large Frying Pan
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in partjes.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelen, afgedekt, 18 - 20 minuten. Schep regelmatig om.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Sperziebonen bakken
2
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit opnieuw een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en sperziebonen 10 - 12 minuten.
  • Blus de pan af met de aangegeven hoeveelheid water voor de saus en voeg de sambal en woksaus met gember toe. Breng op smaak met peper en zout.
Steak bakken
3
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de roomboter goed heet is, de steak 1 - 3 minuten per kant.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
  • Haal de steak uit de pan en breng op smaak met peper. Laat minstens 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Serveren
4
  • Verhit opnieuw een klontje roomboter in dezelfde pan en bak de knoflook, het sesamzaad en de sojasaus 1 minuut.
  • Serveer de aardappelpartjes over borden met de steak en sperziebonen ernaast.
  • Besprenkel de steak met de soja-knoflookjus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders