Stamppot met chorizo en Spaanse gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stamppot met chorizo en Spaanse gehaktballetjes

Stamppot met chorizo en Spaanse gehaktballetjes

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortel

De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met oregano, knoflook en cayennepeper - perfect in combinatie met de smaakvolle chorizo.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

75 gram

Zoete aardappel

200 gram

Aardappelen

20 gram

Zongedroogde tomaten

25 gram

Chorizoblokjes

4 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ el

[Plantaardige] roomboter

70 ml

Water

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3477 kJ
Energie (kcal)831 kcal
Vetten45.9 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten67.3 g
waarvan suikers18.3 g
Vezels18.1 g
Eiwitten33.1 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd in schijfjes. Meng in een kom de wortel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de wortel over een bakplaat met bakpapier. Rooster 15 - 18 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. 

Aardappelen koken
2

Schil de zoete aardappel en de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet beide soorten aardappelen onder water in een pan met deksel en kook in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.

Snijden
3

Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Halveer de gehaktballetjes. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de chorizo in 2 - 3 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. 

Gehaktballetjes bakken
4

Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes met de ui in het vet van de chorizo in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballetjes, afgedekt, 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. Voeg per persoon: 1/4 runderbouillonblokje en 70 ml water toe. Roer goed door en laat het geheel zachtjes inkoken tot serveren.

Stamppot maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht en per persoon: 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de zongedroogde tomaten en de geroosterde wortel toe en meng goed door elkaar.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de gebakken chorizo. Leg de gehaktballen met de jus erbovenop.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.