Stamppot met geroosterde wortel en chorizo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stamppot met geroosterde wortel en chorizo

Stamppot met geroosterde wortel en chorizo

met Spaanse gehaktballetjes

Wortels zijn rijk aan vitamine A. Dit geeft je ogen en afweersysteem een extra boost!

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

25 gram

Chorizoblokjes

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Wortel

75 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ el

[Plantaardige] roomboter

70 ml

Water

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3468 kJ
Energie (kcal)829 kcal
Vetten45.6 g
waarvan verzadigd15.9 g
Koolhydraten67.7 g
waarvan suikers18.7 g
Vezels15.2 g
Eiwitten33.1 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snipper de ui.
  • Was of schil de wortel en snijd in schijfjes. Meng in een kom de wortel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de wortel over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 18 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. 

Chorizo bakken
2
  • Schil beide soorten aardappel en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Halveer de gehaktballen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de chorizo in 2 - 3 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan. 
Gehaktballetjes bakken
3
  • Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes en de ui toe en bak de gehaktballetjes in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballetjes, afgedekt, 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn.
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg per persoon: 1/4 runderbouillonblokje en 70 ml water toe. Roer goed door en laat het geheel zachtjes inkoken tot serveren.
Serveren
4
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout. Voeg de zongedroogde tomaten en de geroosterde wortel toe en meng goed door. 
  • Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de gebakken chorizo.
  • Leg de gehaktballetjes erbovenop en schenk de jus eroverheen.