Skip to main content
Stamppot met chorizo en gehaktballetjes
Stamppot met chorizo en gehaktballetjes

Stamppot met chorizo en gehaktballetjes

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels

Chorizo is een Spaanse worstsoort die zijn smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden

(Kan bevatten: Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)

30 gram

Chorizoblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Wortel

75 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

70 ml

Zoutarme runderbouillon

1 tl

Mosterd

[Plantaardige] melk

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3478 kJ
Energie (kcal)831 kcal
Vetten45.5 g
waarvan verzadigd15.5 g
Koolhydraten76.2 g
waarvan suikers22.5 g
Vezels13.4 g
Eiwitten31.8 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon.
  • Snipper de ui.
  • Snijd de wortel in schijfjes. Meng in een kom met een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de wortel over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 18 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. 
Aardappelen koken
2
  • Schil de aardappelen en zoete aardappel en snijd in grove stukken. 
  • Zet beide soorten aardappelen onder water in een pan en kook 12 - 15 minuten.
  • Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen.
Chorizo bakken
3
  • Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Halveer de gehaktballen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de chorizo in 2 - 3 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. 
Gehaktballen bakken
4
  • Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes met de ui in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Verlaag het vuur naar middellaag, dek de pan af en bak de gehaktballetjes 5 - 6 minuten, of tot ze gaar zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg de bouillon toe aan de pan en roer goed door om de jus te maken. Laat het geheel zachtjes pruttelen tot serveren.
Stamppot maken
5
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een klontje roomboter, de mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout. Voeg de zongedroogde tomaten en de geroosterde wortel toe en meng goed.
Serveren
6
  • Verdeel de stamppot over de borden en leg de chorizo en gehaktballen erbovenop.
  • Serveer met de jus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders