topBanner
Spinazie-bataatcurry met spiegelei en yoghurt

Spinazie-bataatcurry met spiegelei en yoghurt

Met rode peper en verse koriander

Lees meer

De bataat of zoete aardappel is officieel geen aardappel, maar een groente. Hij bevat meer vitaminen en mineralen, meer vezels en ook meer koolhydraten dan de aardappel. Bovendien is hij heerlijk zoet van smaak en daardoor lekker in deze geurige curry.

Labels:CaloriebewustFamily
Allergenen :SelderijMosterdEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

80 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

200 gram

Zoete aardappel

150 ml

Kokosmelk

4 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

4 bosje(s)

Verse koriander

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

400 gram

Spinazie

4 el

Naturel yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2711 kJ
Energie (kcal)648 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd18.8 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels9 g
Eiwitten22 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt,12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Roer de kokosmelk goed door.

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middellaag vuur en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de bataat en het kerriepoeder toe en bak 1 minuut mee.

4

Voeg vervolgens de kokosmelk en 25 ml water per persoon toe en verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng afgedekt aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de koriander fijn.

5

Verhit, als de bataat bijna klaar is, de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Bij meerdere eieren kan dat tegelijkertijd in één koekenpan. Bestrooi het ei met peper en zout. Scheur ondertussen de spinazie klein boven de pan met bataat en laat slinken.

6

Verdeel de rijst over de borden en verdeel de curry en het spiegelei over de rijst. Garneer met de yoghurt en de koriander.