Spelt-appelcrumble
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spelt-appelcrumble

Spelt-appelcrumble

+/- 10 porties | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Kies deze week voor een klassieke appelcrumble met rozijntjes, kaneel en speltmeel.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Spelt

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

30 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

80 gram

Speltdeegmix

(Bevat Spelt Kan bevatten Eieren, Soja, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose))

⅕ stuk(s)

Appel

⅗ tl

Gemalen kaneel

10 gram

Rozijnen

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)292 kcal
Energie (kJ)1224 kJ
Vetten15 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten35 g
waarvan suikers17 g
Vezels1.9 g
Eiwitten4 g
Zout0 g

Benodigdheden

Grote kom
Kom
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote kom de speltdeegmix met de boter. Kneed het deeg met je handen tot een bal. Maak er vervolgens grove kruimels van ongeveer 1 bij 1 cm van, door het deeg tussen je vingers te wrijven. Dek de kruimels af en bewaar apart.

Vulling maken
2

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Meng in een kom de appelblokjes en de rozijnen met de kaneel. Vet een ovenschaal van 20 bij 20cm in.

Taart maken
3

Stort het appelmengel in de ingevette ovenschaal en verdeel het kruimeldeeg erover. Zorg dat de appels goed bedekt worden door het deeg. Zet de ovenschaal in de oven en bak de crumble 30 - 35 minuten, of tot hij goudbruin is.

Serveren
4

Laat de crumble 5 minuten afkoelen en serveer.

Tip: De applecrumble is zowel warm als koud lekker. Je kunt de crumble tot een week bewaren in de koelkast en eventueel 15 minuten opnieuw opwarmen in de oven op +/- 160 graden.