Skip to main content
Spaghetti met zwarte olijventapenade, champignons en courgette

Spaghetti met zwarte olijventapenade, champignons en courgette

4.0
(356)

Tover een stukje Italië op je bord met dit spaghetti-gerecht. De groenten bak je gaar in roomboter, zodat het gerecht een romig accent krijgt. De zwarte olijventapenade geeft extra smaak.

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Tomaat

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat: Gluten)

40 gram

Zwarte-olijventapenade

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3000 kJ
Energie (kcal)717 kcal
Vetten4 g
waarvan verzadigd1.5 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers16 g
Vezels1.2 g
Eiwitten27 g
Zout2 g

Instructies

Voorbereiden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti.

Groente snijden
2

Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd of schaaf de courgette in dunne linten. Snijd de champignons in plakken. Snijd de tomaat klein.

Spaghetti koken
3

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
4

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook, courgette, champignons, tomaat en het grootste deel van de zwarte olijventapenade 7 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur.

Op smaak brengen
5

Voeg de spaghetti en 2 el kookvocht van de spaghetti per persoon toe aan de groenten in de wok of hapjespan. Verhit nog 1 minuut en breng goed op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden, bestrooi met de grana padano en garneer met de overige olijventapenade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders