Spaghetti in tonijn-tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti in tonijn-tomatensaus

Spaghetti in tonijn-tomatensaus

met paprika, olijven en kappertjes

Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het duurzame MSC-keurmerk. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Spaghetti

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

5 gram

Vers basilicum

25 gram

Olijf-kappertjesmix

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)647 kcal
Energie (kJ)2708 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers16 g
Vezels7.2 g
Eiwitten30 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd de paprika in dunne reepjes en de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Verhit de opgevangen olijfolie van de tonijn in een hapjespan en bak de knoflook, ui, paprika en 1 tl gedroogde oregano per persoon 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.

Cherrytomaten toevoegen
2

Kook de spaghetti, afgedekt, in 8 - 10 minuten al dente in de pan met deksel. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht. Voeg ondertussen de cherrytomaten uit blik toe aan de hapjespan met de paprika. Roer goed door en laat 8 - 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 250 gram groente, meer vitamine C dan de ADH én is het ook lekker snel klaar.

Saus afmaken
3

Snijd het basilicum in reepjes. Hak de olijven en kappertjes fijn. Voeg de tonijn, olijven, kappertjes, de helft van het basilicum en per persoon 1 tl zwarte balsamicoazijn en 25 ml kookvocht toe aan de tomatensaus. Roer vervolgens de spaghetti erdoor. Meng goed en voeg eventueel extra kookvocht toe als de spaghetti te droog is.

Serveren
4

Verdeel de spaghetti over diepe borden. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas en het overige basilicum.