Spaghetti al limone in roomsaus
Spaghetti al limone in roomsaus

Spaghetti al limone in roomsaus

met broccoli, witte courgette en kaaskruimels

Deze spaghetti al limone is fris door de citroen, knapperig door de panko en vol van smaak door beide soorten kaas. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Tags:
Family
•Veggie
Allergens:
Milk
•Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Spaghetti

75 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

½ piece

Lemon

100 g

Broccoli

25 g

Grated aged Gouda

10 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains Egg, Milk)

25 g

Panko breadcrumbs

5 g

Fresh basil & lemon thyme

½ piece

Shallot

¼ piece

Red chili pepper

1 piece

Garlic

â…“ piece

White courgette

Not included in your delivery

50 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

¼ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories927 kcal
Energy (kJ)3879 kJ
Fat46 g
Saturated Fat26 g
Carbohydrate95 g
Sugar9 g
Dietary Fiber9.2 g
Protein30 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Grater
•Pan with Lid
•Tall-Sided Pan
•Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de pasta en broccoli. Pluk de blaadjes van de verse kruiden en hak fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen in parten en pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Bereid de bouillon.

Tip: Wist je dat je door de broccoli al meer dan de ADH vitamine C binnenkrijgt per portie? Daarnaast zit broccoli vol ijzer, calcium en kalium - goed voor een energiek gevoel, sterke botten en een gezonde bloeddruk.

Kaaskruimels maken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan. Voeg al roerend de panko en citroentijm toe en bak 2 - 3 minuten tot de kruimels goudbruin zijn. Schep de kruimels in een kleine kom, laat afkoelen en meng met de geraspte oude kaas.

Tip: Let op! Blijf bij de kruimels en schep regelmatig om zodat ze niet verbanden!

Pasta koken
3

Voeg de spaghetti toe aan het kokende water. Kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Voeg de laatste 4 - 5 minuten de broccoli toe. Giet de spaghetti en broccoli af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de courgette in kwart schijfjes: halveer de courgette in de lengte, snijd beide helften in tweeën en snijd de vier repen in blokjes.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan twee aparte pannen voor de pasta en broccoli. Courgette behoort tot de vruchtgroenten zoals komkommer, pompoen, tomaat... Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Groenten bakken
4

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in de koekenpan waar je eerder de panko in gebakken hebt. Fruit de knoflook, rode peper, sjalot en courgette 2 - 3 minuten. Blus af met de slagroom en groentebouillon. Laat 4 - 6 minuten inkoken.

Tip: (s) Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart. Tip: Heb je tijd? Laat de saus dan nog iets langer inkoken zodat hij wat dikker wordt.

</p>
Pasta mengen
5

Voeg de grana padano-vlokken en 1 tl citroenrasp per persoon toe aan de saus. Pers vervolgens 1 partje citroen per persoon uit boven de saus. Schep de pasta en broccoli door de saus en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pasta met broccoli over de borden. Heb je nog citroenrasp over? Meng deze naar smaak door de kaaskruimels. Bestrooi de pasta met de kaaskruimels en serveer met de resterende citroenpartjes. Garneer met het basilicum.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de kaaskruimels. Je kunt de overige kaaskruimels de volgende dag in een salade verwerken.