HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpaghetti Al Limone In Roomsaus
topBanner
Spaghetti al limone in roomsaus

Spaghetti al limone in roomsaus

met broccoli, witte courgette en kaaskruimels

Lees meer

Deze spaghetti al limone is fris door de citroen, knapperig door de panko en vol van smaak door beide soorten kaas. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Labels:FamilieVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelkEiTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

150 ml

Slagroom

(BevatMelk)

1 stuk(s)

Biologische citroen

250 gram

Broccoli

50 gram

Geraspte oude kaas

(BevatMelk)

20 gram

Grana padano-vlokken

(BevatMelk, Ei)

50 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe)

10 gram

Verse citroentijm

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ stuk(s)

Witte courgette

Zelf toevoegen

100 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk)

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3879 kJ
Energie (kcal)927 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd26.0 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels9 g
Eiwitten30 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Koekenpan
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de pasta en broccoli. Pluk de blaadjes van de verse kruiden en hak fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen in parten en pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Bereid de bouillon.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan. Voeg al roerend de panko en citroentijm toe en bak 2 - 3 minuten tot de kruimels goudbruin zijn. Schep de kruimels in een kleine kom, laat afkoelen en meng met de geraspte oude kaas.

3

Voeg de spaghetti toe aan het kokende water. Kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Voeg de laatste 4 - 5 minuten de broccoli toe. Giet de spaghetti en broccoli af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de courgette in kwart schijfjes: halveer de courgette in de lengte, snijd beide helften in tweeën en snijd de vier repen in blokjes.

4

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in de koekenpan waar je eerder de panko in gebakken hebt. Fruit de knoflook, rode peper, sjalot en courgette 2 - 3 minuten. Blus af met de slagroom en groentebouillon. Laat 4 - 6 minuten inkoken.

5

Voeg de grana padano-vlokken en 1 tl citroenrasp per persoon toe aan de saus. Pers vervolgens 1 partje citroen per persoon uit boven de saus. Schep de pasta en broccoli door de saus en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de pasta met broccoli over de borden. Heb je nog citroenrasp over? Meng deze naar smaak door de kaaskruimels. Bestrooi de pasta met de kaaskruimels en serveer met de resterende citroenpartjes. Garneer met het basilicum.