Spaghetti al limone in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti al limone in roomsaus

Spaghetti al limone in roomsaus

met broccoli, witte courgette en kaaskruimels

Deze spaghetti al limone is fris door de citroen, knapperig door de panko en vol van smaak door beide soorten kaas. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Spaghetti

75 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

100 gram

Broccoli

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

25 gram

Panko paneermeel

5 gram

Verse basilicum en citroentijm

½ stuk(s)

Sjalot

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Witte courgette

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)927 kcal
Energie (kJ)3879 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd26 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers9 g
Vezels9.2 g
Eiwitten30 g
Zout2 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de pasta en broccoli. Pluk de blaadjes van de verse kruiden en hak fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen in parten en pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Bereid de bouillon.

Tip: Wist je dat je door de broccoli al meer dan de ADH vitamine C binnenkrijgt per portie? Daarnaast zit broccoli vol ijzer, calcium en kalium - goed voor een energiek gevoel, sterke botten en een gezonde bloeddruk.

Kaaskruimels maken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan. Voeg al roerend de panko en citroentijm toe en bak 2 - 3 minuten tot de kruimels goudbruin zijn. Schep de kruimels in een kleine kom, laat afkoelen en meng met de geraspte oude kaas.

Tip: Let op! Blijf bij de kruimels en schep regelmatig om zodat ze niet verbanden!

Pasta koken
3

Voeg de spaghetti toe aan het kokende water. Kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Voeg de laatste 4 - 5 minuten de broccoli toe. Giet de spaghetti en broccoli af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de courgette in kwart schijfjes: halveer de courgette in de lengte, snijd beide helften in tweeën en snijd de vier repen in blokjes.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan twee aparte pannen voor de pasta en broccoli. Courgette behoort tot de vruchtgroenten zoals komkommer, pompoen, tomaat... Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Groenten bakken
4

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in de koekenpan waar je eerder de panko in gebakken hebt. Fruit de knoflook, rode peper, sjalot en courgette 2 - 3 minuten. Blus af met de slagroom en groentebouillon. Laat 4 - 6 minuten inkoken.

Tip: (s) Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart. Tip: Heb je tijd? Laat de saus dan nog iets langer inkoken zodat hij wat dikker wordt.

</p>
Pasta mengen
5

Voeg de grana padano-vlokken en 1 tl citroenrasp per persoon toe aan de saus. Pers vervolgens 1 partje citroen per persoon uit boven de saus. Schep de pasta en broccoli door de saus en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pasta met broccoli over de borden. Heb je nog citroenrasp over? Meng deze naar smaak door de kaaskruimels. Bestrooi de pasta met de kaaskruimels en serveer met de resterende citroenpartjes. Garneer met het basilicum.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de kaaskruimels. Je kunt de overige kaaskruimels de volgende dag in een salade verwerken.