topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaanse tapas

Spaanse tapas

met albondigas, gebakken aardappeltjes en knoflookgarnalen

Het woord albondiga is een Spaanse verbastering van het Arabische al-bunduq, wat hazelnoot betekent.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

5 gram

Verse bladpeterselie

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

200 gram

Aardappelen

1.5 tl

Paprikapoeder

6.25 gram

Panko paneermeel

0.16 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

100 gram

Half-om-halfgehakt

200 gram

Passata

1 stuk(s)

Groene paprika

60 gram

Garnalen

¼ stuk(s)

Cantaloupemeloen

25 gram

Coburgerham

½ stuk(s)

Vleestomaat

½ stuk(s)

Bruin tarwebroodje

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

2.5 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1242 kcal
Energie (kJ)5197 kJ
Vetten73 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers22 g
Vezels13.5 g
Eiwitten50 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Serveerschaal
Rasp
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bladpeterselie fijn. Snipper de ui heel fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de aardappelblokjes in een kom met het paprikapoeder, 1/2 el olijfolie per persoon en peper en zout naar smaak. Leg op een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 35 minuten in de oven.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Albondigas maken
2

Meng in een kom de panko, de Midden-Oosterse kruidenmix, de helft van de gesnipperde ui, het gehakt en 1 tl mosterd per persoon en maak er 4 gehaktballetjes per persoon van. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Voeg de passata, de overige gesnipperde ui en 1 knoflookteen per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag en laat, afgedekt, 14 - 16 minuten stoven.

Garnalen marineren
3

Snijd de groene paprika in stukken van 4 cm breed. Meng de groene paprika in dezelfde kom als de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon. Verdeel ze over een tweede bakplaat met bakpapier. Rooster 20 minuten met de aardappelen mee in de oven. Meng in een kom de rode peper met de helft van de bladpeterselie en per persoon: 1/2 knoflookteen en 1 el olijfolie. Leg hier de garnalen in.

Pan con tomate maken
4

Snijd de meloen in parten, verwijder de zaadjes en snijd de schil eraf. Leg de parten op een schaal en verdeel de ham erover. Halveer de vleestomaat en rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Snijd het broodje door de helft en besprenkel beide zijden met zout en olijfolie naar smaak en de overige knoflook. Bak 3 - 4 minuten in de oven. Haal het broodje uit de oven en besmeer met het vruchtvlees van de vleestomaat.

Tip: Haal de broodjes uit de oven met een theedoek - ze zijn nog heet!

Garnalen bakken
5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de pan goed heet is, de knoflookgarnalen 2 - 4 minuten, of tot ze roze zijn gekleurd. Leg ze vervolgens in een kleine kom, schenk het bakvet eroverheen en garneer met de andere helft van de bladpeterselie.

Serveren
6

Serveer de gebakken aardappelen met de mayonaise, de geroosterde groene paprika, de pan con tomate en de albondigas in aparte schaaltjes. Zet alles samen met de garnalen in tapas-stijl op tafel. Snijd tenslotte de citroen in partjes en serveer deze erbij.

Tip: Buen provecho!