Skip to main content
Spaanse linguine met mosselen en garnalen
Spaanse linguine met mosselen en garnalen

Spaanse linguine met mosselen en garnalen

met saffraanolie en aioli

3.9
(135)

Wist je dat het een fabeltje is dat je alleen mosselen kunt eten wanneer de letter R in de maand zit? Het mosselseizoen loopt gewoon vanaf juli tot en met half april in het jaar erop. Dat is bijna het hele jaar door!

Labels:
Eenpansgerecht
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Schaaldieren
Selderij
Ei
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Linguine

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

250 gram

Mosselen

60 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

½ tl

Gerookt paprikapoeder

½ stuk(s)

Citroen

4 ml

Olijfolie met saffraanaroma

(Bevat: Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

25 gram

Aioli

(Bevat: Ei, Mosterd Kan bevatten: Soja, Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

75 ml

Zoutarme vis- of groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)983 kcal
Energie (kJ)4113 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten93.1 g
waarvan suikers17.9 g
Vezels10.8 g
Eiwitten38.6 g
Zout4.4 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in repen. Meng in een kom de garnalen met de knoflook en per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 tl gerookt paprikapoeder, peper en zout.

Garnalen bakken
2

Verhit een grote hapjespan of wok met deksel op middelhoog vuur en bak de garnalen met marinade 3 - 4 minuten. Haal de garnalen vervolgens uit de pan.

Groenten bakken
3

Voeg de ui toe aan de pan van de garnalen en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de paprika en 1/2 tl gerookt paprikapoeder per persoon toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook. Breek de spaghetti doormidden en voeg toe aan de pan. Laat 5 - 6 minuten afgedekt sudderen. Roer regelmatig door en verlaag eventueel het vuur als de saus te snel inkookt.

Citroen snijden
4

Snijd de citroen in partjes.

Mosselen toevoegen
5

Voeg de mosselen met vocht toe aan de pan en schep goed om zodat de mosselen tussen de pasta zitten. Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven de pan. Dek af en laat nog 4 - 5 minuten koken, of tot de pasta gaar is (zie Tip). Voeg de garnalen toe aan de pan en meng met de pasta. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Zit er nog veel vocht in de pan? Haal het deksel dan na 2 minuten van de pan.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en besprenkel met de saffraanolie. Serveer met 1 citroenpartje per persoon en de aïoli.

¡Buen provecho!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders