Snelle wrap met vegetarische döner kebab
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle wrap met vegetarische döner kebab

Snelle wrap met vegetarische döner kebab

met salade, knoflookmayo en witte kaas

Het woord tortilla kan verschillende betekenissen hebben. Zo is het in het Spaans zoiets als 'kleine taart', 'koek' of 'maiskoek'. De vertalingen worden gebruikt in zowel de Spaanse als Mexicaanse keuken.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Mosterd
Haver
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

80 gram

Vegetarische döner kebab

(Bevat Mosterd, Haver, Soja, Tarwe)

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Ui

30 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Water voor saus

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3459 kJ
Energie (kcal)827 kcal
Vetten54.3 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten54.6 g
waarvan suikers6.2 g
Vezels9.4 g
Eiwitten25.2 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Pers de knolfook of snijd fijn.

Tip: Je verwarmt de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

Kebab bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui, de helft van de Griekse kruidenmix en de vegetarische döner kebab toe aan de koekenpan en bak in 5 - 7 minuten gaar.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Komkommer snijden
3
  • Bak de tortilla's 2 - 4 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes en de tomaat in blokjes. 
  • Meng in een saladekom de sla met de wittewijnazijn, de extra vierge olijfolie, en peper en zout naar smaak. 
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met het water, de knoflook en de overige Griekse kruidenmix per persoon.
Serveren
4
  • Verdeel de sla over de tortilla's.
  • Beleg de tortilla's vervolgens met de gebakken ui en de döner kebab.
  • Verdeel de komkommer en tomaat over de tortilla's en verkruimel de witte kaas erover.
  • Besprenkel met de knoflookmayo, vouw dicht en serveer.