Skip to main content
Wraps met veggie döner kebab en feta
Wraps met veggie döner kebab en feta

Wraps met veggie döner kebab en feta

met Griekse kruiden, knoflookmayo en salade

4.0
(220)

Deze vegetarische döner heeft net zoveel smaak en bite als echt vlees. En dat terwijl dit product 100% plantaardig is!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Soja
Gluten
Haver
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja)

80 gram

Vegetarische döner kebab

(Bevat: Tarwe, Soja, Gluten, Haver, Mosterd)

25 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Rode ui

30 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Water voor saus

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3455 kJ
Energie (kcal)826 kcal
Vetten54.2 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten55.2 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels9.4 g
Eiwitten25.3 g
Zout3.3 g
Potassium177.1 mg
Calcium20.3 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Je verwarmt de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

Kebab bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui, de helft van de Griekse kruidenmix en de vegetarische döner kebab toe aan de koekenpan en bak in 5 - 7 minuten gaar.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Groenten snijden
3
  • Bak de tortilla's 2 - 4 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes en de tomaat in blokjes. 
  • Meng in een saladekom de sla met de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met het water voor de saus, de knoflook en de overige Griekse kruidenmix.
Serveren
4
  • Beleg de tortilla's met de sla, gebakken ui en de döner kebab.
  • Leg de komkommer en tomaat erbovenop. Verkruimel de feta erover.
  • Besprenkel met de knoflookmayo.
  • Vouw dicht en serveer.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders