Snelle vegetarische curry-noedelsoep
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle vegetarische curry-noedelsoep

Snelle vegetarische curry-noedelsoep

met Javaanse wokpasta en gekookt ei

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Extra groente
Klimaatbewust
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ zakje(s)

Groene currykruiden

200 gram

Oosterse wokmix

(Bevat Soja Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

125 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse koriander

½ zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

200 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)691 kcal
Energie (kJ)2892 kJ
Vetten39.8 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten59.1 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels9 g
Eiwitten22.1 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Soeppan of grote pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Bereid de bouillon (zie Tip).  
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip : Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en dat vul aan met 50 ml kokend water per persoon.

Weetje: De volkoren noedels zijn gemaakt van 100% volkorenmeel en bevatten in vergelijking met witte noedels niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1, B2 en E.

 

Smaakmakers roerbakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppan of grote pan met deksel op hoog vuur.
  • Fruit de ui, de knoflook, de Javaanse wokpasta en de groene currykruiden 1 minuut.
  • Voeg de groentemix toe en roerbak 3 - 4 minuten mee.
Soep afwerken
3
  • Kook ondertussen het ei, afgedekt, 6 - 10 minuten (zie Tip).
  • Kook de noedels de laatste 3 - 4 minuten mee met het ei. Giet vervolgens af en spoel de noedels en het ei onder koud water.
  • Voeg de kokosmelk en bouillon toe aan de soeppan. Laat de soep 5 – 7 minuten zachtjes koken op middelmatig vuur.
  • Snijd ondertussen de koriander fijn. Pel het ei en snijd doormidden.

Tip: Houd je van een zachtgekookt ei? Kook het ei dan 6 minuten. Wil je een hardgekookt ei? Kook het ei dan 10 minuten.

Serveren
4
  • Roer de noedels door de soep.
  • Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout (zie Tip).
  • Serveer de soep in kommen.
  • Garneer met de koriander en het gekookte eitje.

Tip: Houd je van een pittige soep? Voeg dan een lepeltje sambal toe!