Snelle nasi met sticky kippendijreepjes
Snelle nasi met sticky kippendijreepjes

Snelle nasi met sticky kippendijreepjes

met zoetzure wortel en gefrituurde uitjes

Sojasaus bewaar je ongeopend in de voorraadkast. Is de sojasaus eenmaal geopend? Bewaar hem dan in de koelkast, zo blijft hij het langst goed.

Allergens:
Soy
Wheat
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Quick-cook brown rice

½ sachet(s)

Nasi-bami spice mix

100 g

Chicken thigh strips

200 g

Vegetable mix with cabbage

(May be present Celery)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ piece

Carrot

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

15 g

Crispy fried onions

(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

5 g

Fresh celery leaves

(Contains Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

White wine vinegar

½ teaspoon

Sugar

1 tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3256 kJ
Calories778 kcal
Fat31.7 g
Saturated Fat9.1 g
Carbohydrate88.6 g
Sugar24.9 g
Dietary Fiber10.3 g
Protein29.2 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Peeler or Cheese Slicer
Pan
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan
Wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de rijst. Kook de rijst 10 minuten op middelhoog vuur. Bewaar een kopje kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf de wortel in de lengte in linten.
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en een snufje zout.
  • Voeg de linten toe aan de kom en laat staan tot gebruik. Schep af en toe om.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kippendijreepjes toe, breng op smaak met peper en zout en bak in 6 - 8 minuten gaar. 
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelmatig vuur. Voeg de groentemix toe en bak 5 - 6 minuten.
  • Snijd het selderijblad fijn. 
  • Giet de wortelmarinade af boven de pan met kip en bak deze samen met de zoet-pittige chilisaus en 1/2 el ketjap per persoon de laatste minuut mee met de kip.
Nasi afmaken
3
  • Voeg 1 el kookvocht van de rijst toe aan de pan met kip en verwarm nog 1 minuut.
  • Voeg de rijst, het selderijblad, de nasi-bami kruidenmix, de sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) en 1/2 el ketjap per persoon toe aan de pan met de groenten en bak 2 - 3 minuten mee op hoog vuur.
  • Schep niet te vaak om, zodat de rijst goed kan bakken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de nasi over diepe borden. 
  • Leg hierop de zoetzure wortellinten en kip met saus. 
  • Garneer met de gefrituurde uitjes. 

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.