Smokey pulled chicken taco's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Smokey pulled chicken taco's

Smokey pulled chicken taco's

met kimchi-aardappelen en koolsla

Speciaal ingrediënt in je box! De ingrediënten van de ketchup worden met zorg verbouwd in Kenia en ter plekke gedroogd, zodat de oogst maximaal wordt gebruikt.

Labels:
Familie
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Sesamzaad
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Pulled chicken

30 gram

Smokey tomatenketchup

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Avocado

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Limoen

200 gram

Aardappelen

½ bosje(s)

Bosui

20 gram

Kimchisaus

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5305 kJ
Energie (kcal)1268 kcal
Vetten74.5 g
waarvan verzadigd15.7 g
Koolhydraten102.2 g
waarvan suikers19.1 g
Vezels16.8 g
Eiwitten41.1 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Rasp
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Aardappelpartjes bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el zonnebloemolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 30 - 35 minuten in de oven.

Koolsalade maken
2

Meng ondertussen in een saladekom de rodekool, wittekool en wortel met de sesamolie en per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Snijd de koriander fijn. Voeg de helft van de koriander toe aan de kom. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door. Zet opzij.

Weetje: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Toppings bereiden
3

Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers de helft van de limoen uit. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp. Snijd de overige limoen in partjes.

Pulled chicken bereiden
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar het groene gedeelte apart ter garnering. Haal de pulled chicken uit de verpakking en trek uit elkaar in kleine stukjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten. Voeg de pulled chicken, de knoflook en 30 ml water per persoon toe en bak 4 - 6 minuten. Meng ondertussen in een kleine kom de smokey tomatenketchup met 1 el water per persoon.

Afmaken
5

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Meng in een kleine kom de kimchisaus met de helft van de limoenmayonaise en breng op smaak met peper en zout. Serveer de aardappelen in een schaal, besprenkel met de kimchimayonaise en garneer met het groene gedeelte van de bosui.

Serveren
6

Zet de tortilla's op tafel. Serveer de koriander, de overige limoenmayonaise, de smokey ketchupsaus, de pulled chicken, de geraspte cheddar, de limoenpartjes, de avocado en de koolsla allemaal in aparte kommetjes. Laat iedereen zelf de taco's vullen. Serveer met de kimchi-aardappelen.