HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconScandinavische Salade Met Schelvisfilet
topBanner
Scandinavische salade met schelvisfilet

Scandinavische salade met schelvisfilet

met lollo biondo, verse dille en gebakken aardappelen

Lees meer

De schelvis in dit recept is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustFamilieKlimaatbewustExtra groente
Allergenen :Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Aardappelen

1 bos(sen)

Radijs

½ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse dille

(Kan bevattenSelderij)

½ stuk(s)

Ui

1 krop(pen)

Lollo bionda

2 stuk(s)

Schelvisfilet

(BevatVis)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Honing

1 el

Extra vierge olijfolie

6 tl

Mosterd

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2138 kJ
Energie (kcal)511 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels11 g
Eiwitten29 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Saladekom
Keukenpapier
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in partjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de radijs in dunne plakken. Snijd de komkommer in plakjes. Hak de dille grof en snipper de ui. Snijd de lollo biondo fijn.

3

Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de radijs, komkommer, ui, lollo biondo en de dille door de dressing.

4

Dep de vis droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de vis goed in met de overige mosterd. Gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de salade over de borden. Meng met de gebakken aardappelen en leg de vis met mosterd erbovenop.