Skip to main content
Heekfilet met Scandinavische salade
Heekfilet met Scandinavische salade

Heekfilet met Scandinavische salade

met aardappelen, dille en botersla

This Scandi-style salad has all the fresh, vibrant flavours popular in Nordic cuisine! With crisp veggies, tangy dressing and a bit of sweetness, it’s deliciously light and refreshing.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

Mini-komkommer

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

¼ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat: Vis)

½ head

Botersla

Zelf toevoegen

25 ml

Water

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2202 kJ
Energie (kcal)526 kcal
Vetten22.9 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten51.2 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels10.7 g
Eiwitten28.4 g
Zout1.5 g
Potassium48.1 mg
Calcium8.3 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Was de aardappelen en snijd in partjes. Voeg de aardappelen en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een hapjespan. Stoom de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet indien nodig af en laat uitstomen. Voeg een scheutje olijfolie toe en bak de aardappelpartjes 5 - 7 minuten, of tot gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Groenten snijden
2

Snijd de radijs en de komkommer in plakken. Snipper de ui. Hak de dille grof.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Salade maken
3

Snijd de sla fijn. Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en de helft van de mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de radijs, komkommer, sla, de dille en ui door de dressing (zie Tip).

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak hem dan in stap 5 mee met de heekfilet.

Heek insmeren
4

Dep de heekfilet droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de vis goed in met de overige mosterd. Gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.

heekfilet bakken
5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de heekfilet 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de heekfilet nog 3 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

6

Meng de salade met de gebakken aardappelen en verdeel over de borden. Leg de heekfilet erbovenop.

Weetje: Deze maaltijd zit vol vitaminen en mineralen, bevat weinig zout en calorieën en is dus lekker licht en evenwichtig.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders