Romige pasta met spek en ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

met prei en bloemkoolsaus

Welk bekend pastagerecht met spek en ei was de inspiratie voor dit recept? (Het juiste antwoord is: Pasta carbonara.)

Allergenen :
Gluten
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Prei

100 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevatten Selderij)

90 gram

Spaghetti

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

50 gram

Spekblokjes

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3874 kJ
Energie (kcal)926 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers10 g
Vezels8 g
Eiwitten53 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kom
Sieve

Instructies

Voorbereiden
1

Breng in een pan met deksel per persoon: 100 ml water met 1/4 bouillonblokje aan de kook.Breng in een andere pan met deksel ruim water aan de kook met een flinke snuf zout voor de pasta.Snijd de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de prei in de breedte in 2 - 3 stukken en vervolgens in de lengte in smalle reepjes.

Spekjes bakken
2

Kook de bloemkoolrijst 6 - 8 minuten in de bouillon.Kook de spaghetti, afgedekt, in 10 – 12 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.Bak de spekjes in een hapjespan zonder bakvet 5 minuten op middelhoog vuur. Haal de spekjes uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el boter per persoon in dezelfde pan en bak de preireepjes en ui 6 minuten.

Saus maken
3

Giet de bloemkoolrijst af in een zeef en bewaar de bouillon.Meng in een kom de eieren met 3/4 van de Italiaanse kaas, de knoflook, peper en zout.Voeg de gekookte bloemkoolrijst toe aan de kom.

Serveren
4

Voeg de spekjes, spaghetti en het bloemkool-eimengsel toe aan de prei in de hapjespan.Voeg een beetje bouillon toe om de saus naar wens dunner te maken en breng op smaak met peper en zout. Verhit 3 - 4 minuten op middelmatig vuur, of totdat het ei goed gestold is.Verdeel de pasta over de borden en strooi de rest van de Italiaanse kaas erover.