HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Pasta Met Spek En Ei
topBanner
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

met prei en bloemkoolsaus

Lees meer

Welk bekend pastagerecht met spek en ei was de inspiratie voor dit recept? (Het juiste antwoord is: Pasta carbonara.)

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Prei

200 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevattenSelderij)

180 gram

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

100 gram

Spekblokjes

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

100 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3874 kJ
Energie (kcal)926 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels8 g
Eiwitten53 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Kom
Sieve
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng in een pan met deksel per persoon: 100 ml water met 1/4 bouillonblokje aan de kook.Breng in een andere pan met deksel ruim water aan de kook met een flinke snuf zout voor de pasta.Snijd de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de prei in de breedte in 2 - 3 stukken en vervolgens in de lengte in smalle reepjes.

2

Kook de bloemkoolrijst 6 - 8 minuten in de bouillon.Kook de spaghetti, afgedekt, in 10 – 12 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.Bak de spekjes in een hapjespan zonder bakvet 5 minuten op middelhoog vuur. Haal de spekjes uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el boter per persoon in dezelfde pan en bak de preireepjes en ui 6 minuten.

3

Giet de bloemkoolrijst af in een zeef en bewaar de bouillon.Meng in een kom de eieren met 3/4 van de Italiaanse kaas, de knoflook, peper en zout.Voeg de gekookte bloemkoolrijst toe aan de kom.

4

Voeg de spekjes, spaghetti en het bloemkool-eimengsel toe aan de prei in de hapjespan.Voeg een beetje bouillon toe om de saus naar wens dunner te maken en breng op smaak met peper en zout. Verhit 3 - 4 minuten op middelmatig vuur, of totdat het ei goed gestold is.Verdeel de pasta over de borden en strooi de rest van de Italiaanse kaas erover.