HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Pasta Met Spek En Ei
topBanner
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente

QUICK & EASY
Lees meer
Labels:FamilieLekker snel
Allergenen :TarweGlutenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

200 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevattenSelderij)

gram

Spaghetti

(BevatTarwe, GlutenKan bevattenEieren, Mosterd, Soja, Lupine)

100 gram

Spekreepjes

4 stuk(s)

Eieren

100 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)125 kcal
Energie (kJ)524 kJ
Vetten6.74 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten9.78 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels4.93 g
Eiwitten3.84 g
Zout1.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Kom
Sieve
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Breng per persoon 100 ml water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel hier per persoon 1/4 bouillonblokje boven.
  • Breng in een andere pan met deksel ruim water aan de kook met een flinke snuf zout voor de pasta.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de prei in de lengte in 2-3 stukken en vervolgens in de lengte in smalle reepjes.
2
  • Kook de bloemkoolrijst in de bouillon voor 6 - 8 minuten.
  • Kook de spaghetti, afgedekt, in 10 – 12 minuten beetgaar. Gier daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Bak de spekjes in een hapjespan, zonder bakvet, 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Haal de spekjes uit de pan en bewaar apart, verhit 1/2 el boter per persoon in dezelfde pan en bak de preireepjes en ui 6 minuten.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan 60 g pasta per persoon en gebruik dan alleen de benodigde hoeveelheid Italiaanse kaas in de saus.

3
  • Giet de bloemkoolrijst af in een zeef en bewaar de bouillon.
  • Meng in een kom de eieren met 3/4 van de Italiaanse kaas, de knoflook en peper en zout.
  • Voeg de gekookte bloemkoolrijst toe aan de kom (zie TIP).

Tip: Heb je meer tijd? Pureer dan het eimengsel met een staafmixer tot een gladde saus.

4
  • Voeg de spekjes, gekookte spaghetti en het bloemkool-eimengsel toe aan de prei in de hapjespan.
  • Voeg een deel bouillon toe om de saus naar wens dunner te maken en breng goed op smaak met peper en zout.
  • Verhit 3 - 4 minuten op middelmatig vuur, of totdat het ei goed gestold is.
  • Verdeel de pasta over de borden en strooi de rest van de Italiaanse kaas erover.