Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))180 gram
Spaghetti
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)4 stuk(s)
Ei
(BevatEi)200 gram
Bloemkoolrijst
(Kan bevattenSelderij)1 stuk(s)
Ui
100 gram
Prei
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Spekblokjes
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
Breng per persoon 100 ml water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel hier per persoon 1/4 bouillonblokje boven.Breng in een andere pan met deksel ruim water aan de kook met een flinke snuf zout voor de pasta.Snijd de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de prei in de lengte in 2-3 stukken en vervolgens in de lengte in smalle reepjes.
Kook de bloemkoolrijst in de bouillon voor 6 - 8 minuten.Kook de spaghetti, afgedekt, in 10 – 12 minuten beetgaar.Gier daarna af en laat zonder deksel uitstomen.Bak de spekjes in een hapjespan, zonder bakvet, 5 minuten op middelhoog vuur.Haal de spekjes uit de pan en bewaar apart, verhit 1/2 el boter per persoon in dezelfde pan en bak de preireepjes en ui 6 minuten.
Giet de bloemkoolrijst af in een zeef en bewaar de bouillon.Meng in een kom de eieren met 3/4 van de Italiaanse kaas, de knoflook en peper en zout.Voeg de gekookte bloemkoolrijst toe aan de kom.
Voeg de spekjes, gekookte spaghetti en het bloemkool-eimengsel toe aan de prei in de hapjespan.Voeg een deel bouillon toe om de saus naar wens dunner te maken en breng goed op smaak met peper en zout.Verhit 3 - 4 minuten op middelmatig vuur, of totdat het ei goed gestold is.Verdeel de pasta over de borden en strooi de rest van de Italiaanse kaas erover.