Skip to main content
Romige pasta met chorizo en olijven
Romige pasta met chorizo en olijven

Romige pasta met chorizo en olijven

met cherrytomaten, puntpaprika en spinazie

Wist je dat je een olijf niet vers geplukt kunt eten? Olijven moeten nog maanden in een zoutoplossing liggen om hun typische smaak te krijgen.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Chorizoblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

90 gram

Penne

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

1 tl

Paprikapoeder

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

125 gram

Rode cherrytomaten

50 gram

Spinazie

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

15 gram

Groene olijven

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2837 kJ
Energie (kcal)678 kcal
Vetten26.6 g
waarvan verzadigd8.5 g
Koolhydraten77.7 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels8.8 g
Eiwitten27.7 g
Zout2.3 g
Potassium814.3 mg
Calcium69.3 mg
Iron1.8 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de chorizo 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
Groenten bakken
2
  • Kook de pasta 9 - 11 minuten. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in smalle reepjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook en puntpaprika toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg het paprikapoeder toe en bak nog 2 minuten.
Mengen
3
  • Halveer de cherrytomaten en de olijven.
  • Meng de roomkaas en de witte balsamicoazijn door de pasta. Voeg eventueel een scheutje water toe.
  • Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan met pasta.
  • Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over kommen of diepe borden en leg alles erbovenop.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders