Romige ovenschotel vol met groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige ovenschotel vol met groenten

Romige ovenschotel vol met groenten

met aardappel, tomatentapenade en geraspte kaas

Dit gerecht bevat maar liefst 5 verschillende soorten groente. Aan variatie geen gebrek!

Labels:
Veggie
•Familie
•Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Italiaanse groentemix

1.5 tl

Paprikapoeder

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Tomatentapenade

50 gram

Geraspte oude Goudse kaas

200 gram

Aardappelschijfjes

½ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)881 kcal
Energie (kJ)3686 kJ
Vetten60 g
waarvan verzadigd27 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers15 g
Vezels6.9 g
Eiwitten27 g
Zout2 g

Benodigdheden

•Grote wok of hapjespan
•Ovenschaal
•Kleine kom

Instructies

Groenten bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de groentemix en het paprikapoeder toe. Bak de groentemix 6 - 8 minuten.

Tip: Wist je dat jouw maaltijd vooral door de paprika, tomaat en aardappelen al meer dan 150% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C bevat?

Saus toevoegen
2

Voeg de kookroom en tomatentapenade toe aan de groenten en roer goed door. Voeg vervolgens de helft van de kaas toe en meng door de saus en groenten. Breng op smaak met peper en zout.

Ovenschaal vullen
3

Schep 1/3 van de groenten met saus op de bodem van de ovenschaal. Leg er een laag aardappelschijfjes op, maar bewaar genoeg aardappel voor een tweede laag. Schep opnieuw 1/3 van de groenten in de ovenschaal en dek af met aardappelschijfjes. Schep de rest van de groenten erbovenop en verdeel de overige geraspte oude kaas erover. Bak de ovenschotel 20 - 25 min in de oven.

Serveren
4

Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. Meng in een kleine kom de pruimtomaat met per persoon: 1tl wittewijnazijn en 1tl extra vierge olijfolie, peper en zout. Verdeel de ovenschotel over de borden. Garneer met de frisse tomatenblokjes.