Skip to main content
Romige orecchiette met chorizo en broccoli

Romige orecchiette met chorizo en broccoli

met pecorino en grana padano

4.3
(547)

Chorizo is een Spaanse worstsoort die zijn smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder.

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Ei
Mosterd
Soja
Lupine
Ei
Kan sporen van allergenen bevatten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

40 gram

Chorizoblokjes

90 gram

Orecchiette

(Bevat: Mosterd, Soja, Lupine, Ei, Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe)

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Broccoli

100 ml

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

BBQ-rub

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

Energie (kcal)872 kcal
Energie (kJ)3648 kJ
Vetten47.2 g
waarvan verzadigd24.8 g
Koolhydraten75.9 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels7.1 g
Eiwitten38.4 g
Zout2.8 g
Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Kook de laatste 4 minuten de broccoli mee. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.
2
  • Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en bak de chorizo 2 - 3 minuten.
  • Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
3
  • Voeg de kookroom en BBQ rub toe.
  • Meng goed en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Voeg de pasta, broccoli en de helft van beide kazen toe. Meng goed door.
  • Laat nog 2 - 3 minuten sudderen, of tot de saus de gewenste dikte heeft.
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Garneer met de overige kaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders