HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Lasagne Met Rundergehakt
topBanner
Romige lasagne met rundergehakt

Romige lasagne met rundergehakt

Met grana padano en verse basilicum

Lees meer

Vandaag maak je een smaakvolle lasagne met rundergehakt. De grana padano zorgt voor extra romigheid en de basilicum brengt de nodigde frisheid met zich mee. Dit gerecht is een goed voorbeeld van 'comfort food'. Let jij op je calorie-inname? Lees dan de tip!

Labels:Eten binnen 3 dagenOriginalLekker snelFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)EiGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Pruimtomaat

200 gram

Rundergehakt

2 tl

Paprikapoeder

100 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Grana padano-vlokken

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

3 stuk(s)

Lasagnebladen

(BevatEi, Glutenbevattende granen)

6 leaves

Vers basilicum

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Bloem

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3962 kJ
Energie (kcal)947 kcal
Vetten55.0 g
waarvan verzadigd27.1 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers8.4 g
Vezels50 g
Eiwitten5 g
Zout2.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Hapjespan
Ovenschaal
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

2

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt, zonder olie, in 3 minuten los. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de roomboter in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerend 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon. Roer de saus glad en voeg de tomaat toe. Breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.

4

Voeg het paprikapoeder en de kookroom, het gehakt en 1/3 van de grana padano toe en breng op smaak met peper en zout.

5

Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met een deel van de lasagnebladen en druk goed aan. Schep daarna weer een laagje saus op de lasagnebladen. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is. Dek de lasagne af met een laagje saus en de overige grana padano. Bak de lasagne 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven. Pluk ondertussen de basilicumblaadjes los.

6

Verdeel de lasagne over de borden en garneer met de basilicum blaadjes (zie tip).