Romige groentelasagne met aubergine, spinazie en een zelfgemaakte roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige groentelasagne met aubergine, spinazie en een zelfgemaakte roomsaus

Romige groentelasagne met aubergine, spinazie en een zelfgemaakte roomsaus

Pakjes en zakjes zijn nergens voor nodig, een lasagne maken met eigen gemaakte roomsaus is namelijk niet moeilijk. De basis van de roomsaus is een roux van bouillon en bloem, waaraan je de spinazie, rozemarijn en oude kaas toevoegt. De plakken aubergine zorgen voor een stevige opbouw.

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Gedroogde rozemarijn

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Lasagnebladen

(Bevat Gluten, Eieren)

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3874 kJ
Energie (kcal)926 kcal
Vetten52 g
waarvan verzadigd29.6 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels8 g
Eiwitten30 g
Zout4.3 g

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine dwars in plakken van maximaal een ½ cm dik.

Oven
2

Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en wrijf in met de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak de aubergine 10 minuten in de oven. Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn.

Roux maken
3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerend 2 minuten op middellaag vuur. Voeg ⅓ deel van de bouillon toe en roer met een garde tot een glad mengsel. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.

Spinazie slinken
4

Voeg de rozemarijn toe aan de saus en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan. Laat al roerend slinken. Voeg als laatste de kookroom, ⅓ deel van de oude kaas en peper en zout naar smaak toe.

Lasagne maken
5

Vet de ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen door ze goed aan te drukken. Leg daarna een paar plakken aubergine op de lasagnebladen en dan weer een laagje saus. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is (zie tip!).

Oven bakken
6

Eindig de lasagne met een laagje saus en de overige oude kaas. Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de lasagne even staan om af te koelen en verdeel de lasagne over de borden.