HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Groentelasagne Met Aubergine, Spinazie En Een Zelfgemaakte Roomsaus
topBanner
Romige groentelasagne met aubergine, spinazie en een zelfgemaakte roomsaus

Romige groentelasagne met aubergine, spinazie en een zelfgemaakte roomsaus

Lees meer

Pakjes en zakjes zijn nergens voor nodig, een lasagne maken met eigen gemaakte roomsaus is namelijk niet moeilijk. De basis van de roomsaus is een roux van bouillon en bloem, waaraan je de spinazie, rozemarijn en oude kaas toevoegt. De plakken aubergine zorgen voor een stevige opbouw.

Labels:OriginalVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)GlutenEieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 tl

Gedroogde rozemarijn

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

½ stuk(s)

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

75 gram

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Lasagnebladen

(BevatGluten, Eieren)

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3874 kJ
Energie (kcal)926 kcal
Vetten52.0 g
waarvan verzadigd29.6 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels8 g
Eiwitten30 g
Zout4.3 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine dwars in plakken van maximaal een ½ cm dik.

2

Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en wrijf in met de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak de aubergine 10 minuten in de oven. Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn.

3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerend 2 minuten op middellaag vuur. Voeg ⅓ deel van de bouillon toe en roer met een garde tot een glad mengsel. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.

4

Voeg de rozemarijn toe aan de saus en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan. Laat al roerend slinken. Voeg als laatste de kookroom, ⅓ deel van de oude kaas en peper en zout naar smaak toe.

5

Vet de ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen door ze goed aan te drukken. Leg daarna een paar plakken aubergine op de lasagnebladen en dan weer een laagje saus. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is (zie tip!).

6

Eindig de lasagne met een laagje saus en de overige oude kaas. Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de lasagne even staan om af te koelen en verdeel de lasagne over de borden.