
Romige gnocchi met blauwe-kaassaus, courgette en peer
met pecorino en walnoten
Gnocchi is een pastasoort die, anders dan andere pastasoorten, gemaakt wordt van aardappel in combinatie met meel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
175 gram
Gnocchi
(Bevat Tarwe, Eieren, Sulfiet)
½ stuk(s)
Courgette
10 gram
Geraspte pecorino
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Blauwekaasblokjes
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
75 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Peer
½ stuk(s)
Ui
Zelf toevoegen
1 el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Snipper de ui.
- Snijd de peer in plakjes.
- Snijd de courgette in halve maantjes.
Weetje: Wist je dat peren flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en voeg de ui, courgette en peer toe. Bak 5 - 7 minuten.
- Verhit ondertussen een tweede koekenpan zonder olie op hoog vuur een rooster de walnootstukjes in 1 - 2 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar tot serveren.
- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de koekenpan van de walnootstukjes op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 6 - 8 minuten goudbruin.

- Voeg de blauwe kaas en de kookroom toe aan de pan met groenten en meng tot de kaas gesmolten is.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.

- Verdeel de saus over diepe borden.
- Leg de gnocchi erop.
- Garneer met de pecorino en walnootstukjes.