Risotto van orzo alla melanzane
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Risotto van orzo alla melanzane

met Mediterraans gemarineerde kip

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipfilethaasjes met Mediterrane kruiden

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Aubergine

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Bloem

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

150 ml

Water

1.5 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3396 kJ
Energie (kcal)812 kcal
Vetten31.3 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten85.6 g
waarvan suikers23.3 g
Vezels14 g
Eiwitten41.7 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Rasp

Instructies

1

Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm dik. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg 1/2 el bloem per persoon, peper en zout toe aan een kom. Voeg de aubergineblokjes toe en meng goed tot ze bedekt zijn met een laagje bloem.

2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergineblokjes al roerend in 8 - 10 minuten rondom bruin. Haal de blokjes uit de pan en bewaar apart voor later. 

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en Italiaanse kruiden 3 - 4 minuten. Voeg de knoflook en orzo toe en roerbak nog 1 minuut. Blus af met de tomatenblokjes en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn 1 tl suiker. Laat al roerend 2 - 3 minuten inkoken.

4

Voeg het bouillonblokje en 150 ml water per persoon toe aan de tomatensaus (zie Tip). Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 15 - 17 minuten zachtjes inkoken, of tot de orzo gaar is. Meng tussendoor regelmatig zodat de orzo niet aanbakt en voeg eventueel meer water toe indien de orzo te snel droog kookt.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje.

5

Smelt ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de aubergine op middelhoog vuur en bak de kipfilethaasjes in 6 - 8 minuten bruin. Zet het vuur uit en houdt afgedekt warm tot serveren. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano met een rasp.

 

6

Voeg, wanneer de orzo gaar is, de helft van de aubergineblokjes toe en roer 1/2 van de geraspte parmigiano erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de orzo over borden. Serveer de kipfilethaasjes op de orzo en garneer met de overige aubergineblokjes en geraspte parmigiano.