Mijn bestellingen
arrow right iconarrow right icon
Menu voor 26 Jan tot 01 Feb
arrow right iconarrow right icon
Rigatoni met broccoli en spekjes
Rigatoni met broccoli en spekjes

Rigatoni met broccoli en spekjes

Met crème fraîche en belegen kaas

20 minuten
Lees meer

Rigatoni lijkt op penne, maar is wat groter. Door de geribbelde structuur van deze buisvormige pasta kan de saus zich goed hechten voor extra veel smaak! Dit gerecht staat lekker snel op tafel en je bespaart ook nog eens op afwas: je kookt de broccoli namelijk in dezelfde pan als de pasta.

Labels:Quick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Broccoli

180 g

Rigatoni

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

5 g

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Spekblokjes

1 bag(s)

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3669 kJ
Energie (kcal)877 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd25.4 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers8.4 g
Vezels12 g
Eiwitten34 g
Zout2.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Cutting Board
Mes
Pan met deksel
Wok
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Rigatoni en broccoli koken
Rigatoni en broccoli koken
1

• Kook ruim water in een pan met deksel voor de rigatoni en de broccoli. • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. • Kook de rigatoni, afgedekt, in 13 – 15 minuten beetgaar. Kook de laatste 5 minuten de broccoli mee. • Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
Snijden
2

• Snipper de ui. • Pers of snijd de knoflook fijn. • Snijd de verse bladpeterselie fijn.

Spekjes bakken
Spekjes bakken
3

• Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en bak de spekblokjes 3 – 4 minuten. • Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 3 – 4 minuten. • Haal de pan van het vuur en roer de crème fraîche en de helft van de peterselie door de spekjes. • Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
4

• Verdeel de rigatoni en broccoli met saus over de borden. • Garneer met de geraspte belegen kaas en de overige peterselie.