topBanner
Ras el hanout-quinoa met feta uit de oven

Ras el hanout-quinoa met feta uit de oven

Met knapperige sperziebonen en geroosterde tomaatjes

Lees meer

Officieel is quinoa geen graansoort, maar behoort het tot de zadenfamilie. Quinoa komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar tegenwoordig wordt het ook in Europa verbouwd. Met de ras el hanout geef je het gerecht een Noord-Afrikaanse twist. En tot slot past de gebakken feta perfect bij de kruidige quinoa en zoete geroosterde tomaten.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Sperziebonen

150 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Gemalen komijnzaad

250 gram

Rode cherrytomaten

170 gram

Quinoa

2 tl

Ras el hanout

12 leaves

Verse munt

20 gram

Pijnboompitten

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3686 kJ
Energie (kcal)881 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers4.4 g
Vezels12 g
Eiwitten32 g
Zout2.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan met deksel
Vork
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Wrijf van elk stuk feta 1 kant in met de helft van de komijn. Verhit een pan met deksel op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde pan met deksel en fruit de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de quinoa, ras el hanout en de overige komijn toe en bak al roerend 30 seconden. Voeg de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 – 15 minuten. Voeg extra water toe als de quinoa te snel droog kookt. Laat zonder deksel uitstomen.

3

Verdeel ondertussen de cherrytomaten over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de overige olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de cherrytomaten 15 minuten in de oven. Leg halverwege de feta naast de cherrytomaten op de bakplaat en bak mee.

4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de sperziebonen en de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, voeg 2 el water per persoon toe en bak de sperziebonen, afgedekt, 12 – 14 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Schep regelmatig om.

5

Snijd ondertussen de verse munt fijn. Roer de quinoa los met een vork. Voeg de witte balsamicoazijn en het grootste deel van de verse munt toe en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de quinoa over de borden. Verdeel de sperziebonen en cherrytomaten over de quinoa en eindig met de gebakken feta. Garneer de maaltijd met de pijnboompitten, de overige verse munt en extra vierge olijfolie naar smaak.