Fusion vistaco's met hoisinkabeljauw
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusion vistaco's met hoisinkabeljauw

Fusion vistaco's met hoisinkabeljauw

met komkommer, wortelsalade en gefrituurde uitjes

De taco vindt zijn oorsprong in de Mexicaanse mijnen en dankt zijn naam aan een velletje papier met dynamiet ertussen. Ook deze taco zorgt voor een (smaak)explosie!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Vis
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

25 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

¼ stuk(s)

Rode peper

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

¾ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

½ el

Olijfolie

½ tl

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2926 kJ
Energie (kcal)699 kcal
Vetten34.4 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten65.7 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels7.6 g
Eiwitten28.1 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Aluminiumfolie
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen. 
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Snijd de komkommer in blokjes en rasp de wortel.

Tip: Je verwarmt de oven voor de tortilla's. Je kunt ook een koekenpan gebruiken.

Salade maken
2
  • Meng in een kom de komkommer met de helft van de koriander en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een tweede kom de wortel, de mayonaise, de suiker en 2/3 van de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 4 minuten in de oven.
Vis bereiden
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en rode peper 2 - 3 minuten.
  • Voeg de vis toe en bak de vis 1 - 2 minuten per kant.
  • Breek met een spatel de vis in kleinere stukken.
  • Roer de hoisinsaus, de sojasaus en de overige wittewijnazijn erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de tortilla's over borden.
  • Vul de tortilla's met de wortelsalade, de komkommersalade en de vis.
  • Garneer met de gefrituurde uitjes en de overige koriander.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.