HelloFresh
topBanner
Quiche met spruitjes en romige blauwe kaas

Quiche met spruitjes en romige blauwe kaas

met uienchutney en walnoot

Lees meer

Fourme d'Ambert is een milde en romige blauwe kaas ontstaan in het Franse dorpje Ambert in de Auvergne.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Ui

200 g

Spruiten

1 stuks

Knoflookteen

80 g

Pikante uienchutney

(Kan sporen van allergenen bevatten)

⅔ stuks

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granen)

3 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

80 g

Fourme d'Ambert

(BevatMelk (inclusief lactose), Traces of Egg, Kan sporen van allergenen bevatten)

10 g

Walnootstukjes

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3791 kJ
Energie (kcal)906 kcal
Vetten58.0 g
waarvan verzadigd29.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers27.0 g
Vezels7 g
Eiwitten29 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Ovenschaal
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spruiten. Snijd de ui in halve ringen. Halveer de spruiten, laat de kleinere spruiten heel. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui, afgedekt, 8 - 10 minuten. Schep af en toe om. Voeg daarna de knoflook en uienchutney toe aan de ui en bak nog 2 - 3 minuten.

3

Kook ondertussen de spruiten 4 - 5 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.

4

Vet ondertussen een ovenschaal of quichevorm in met boter of olie en verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal. Prik met een vork gaatjes op de bodem en bak de quiche zonder vulling 4 - 5 minuten in de oven.

5

Kluts in een kom de eieren en meng de gebakken ui erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spruiten over de bodem van de quiche en giet daar het eimengsel overheen. Verkruimel de fourme d'Ambert en de walnootstukjes eroverheen. Bak de quiche 15 - 20 minuten in de oven.

6

Snijd de quiche in stukken en verdeel over de borden.