Skip to main content
Provençaals gehaktbrood
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus

4.4
(438)

Misschien ken je de meatloaf vooral als een Amerikaans iets, maar dit is dus niet het geval. Hij komt oorspronkelijk uit wat wij nu West-Europa noemen, namelijk rondom Duitsland en Scandinavië!

Labels:
Familie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

⅓ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten: Soja, Tarwe, Ei, Mosterd, Selderij)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

¼ pak(ken)

Tomatenblokjes

½ takje(s)

Verse rozemarijn

75 gram

Witte langgraanrijst

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

15 gram

Zongedroogde tomaten

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Courgette

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

30 ml

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3406 kJ
Energie (kcal)814 kcal
Vetten36.1 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten92.5 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels7.4 g
Eiwitten28.6 g
Zout2.3 g
Trans Fat0.1 g
Potassium495.8 mg
Calcium64.6 mg
Iron1.4 mg

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Koekenpan
Pan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Meng in een kom het gehakt, de panko, de melk, de knoflook, de zongedroogde tomaten, de Siciliaanse kruiden en de helft van de ui. Breng flink op smaak met peper en zout en kneed goed door.

Gehaktbrood bakken
2

Vorm een plat brood van het gehakt. Verhit een klein scheutje olijfolie en de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het gehaktbrood in 4 - 6 minuten rondom bruin en leg in een ovenschaal. Bak het gehaktbrood 20 - 30 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: De garingstijd van je gehaktbrood hang erg af van de grootte en van de oven. Bak het gehaktbrood eerst 20 minuten en snijd dan open om te kijken of hij al gaar is.

Rijst koken
3

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de rijst. Snijd de wortel en courgette in halve maantjes. Verdeel beide over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster 15 - 20 minuten in de oven. Kook ondertussen de rijst 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.

Saus maken
4

Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de overige ui 2 minuten. Blus af met de zwarte balsamicoazijn. Voeg de tomatenblokjes, Italiaanse kruidenmix en verse rozemarijn toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en verlaag het vuur. Laat 10 - 15 minuten zachtjes koken.

Saus afmaken
5

Voeg de groenten toe aan de saus als ze klaar zijn. Roer goed door.

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 200 gram groente!

Serveren
6

Snijd het gehaktbrood in plakken en verdeel over de borden. Besprenkel met het achtergebleven bakvet uit de ovenschaal. Serveer met de rijst en groenten in tomatensaus ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders