HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPortobello Gevuld Met Tonijn
topBanner
Portobello gevuld met tonijn

Portobello gevuld met tonijn

Met kokosrijst en zoetzure salade van gele wortel en komkommer

Lees meer

De portobello is een grote kastanjechampignon die zich perfect leent om te vullen. Dat doe je vandaag met tonijn. Wij hebben gekozen voor de tonijn van Fishtales, die op verantwoorde wijze gevangen wordt: één voor één met een hengel, waardoor er geen bijvangst is.

Allergenen :VisGlutenbevattende granenSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Gele wortel

1 stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Limoen

150 ml

Kokosmelk

170 gram

Pandanrijst

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

½ zakje(s)

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

2 stuk(s)

Portobello

10 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

6 el

Wittewijnazijn

2 el

Suiker

1 el

Ketjap

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3046 kJ
Energie (kcal)728 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd14.3 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers20.8 g
Vezels6 g
Eiwitten23 g
Zout1.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Oven
Steelpan
Pan met deksel
Zeef
Hapjespan
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de gele wortel in de lengte doormidden en schaaf met een dunschiller in dunne plakken. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in halve plakken van maximaal 1 cm dik. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Voeg de komkommer, gele wortel en rode peper toe aan een saladekom.

2

Rasp de schil van de limoen en pers het sap eruit. Verwarm in een steelpannetje de wittewijnazijn, 1 tl limoensap per persoon, de suiker en een snuf zout op laag vuur, tot de suiker volledig is opgelost. Voeg het mengsel toe aan de komkommer en wortel, schep om en zet tot serveren in de koelkast.

3

Meng in een pan met deksel de kokosmelk met een gelijke hoeveelheid water en breng aan de kook. Voeg hier de rijst en per persoon 1/2 tl limoenrasp aan toe. Breng op smaak met zout. Kook de rijst, afgedekt in 12 – 15 minuten gaar. Voeg tussendoor extra water toe indien de rijst droogkookt. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel.

4

Laat ondertussen de tonijn uitlekken in een zeef. Meng in een kom de tonijn met de sojasaus, sesamolie en ketjap. Voeg 1 tl limoensap per persoon toe en roer goed door.

5

Verwijder de stam van de portobello en verdeel de tonijn over de portobello. Bak de portobello op een bakplaat met bakpapier 10 – 12 minuten in de voorverwarmde oven. Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

6

Schep de kokosrijst en de gevulde portobello op de borden. Garneer de rijst met de sesamzaadjes en serveer met de zoet-zure groenten.