topBanner
Platbroodpizza met kipshoarma

Platbroodpizza met kipshoarma

met paprika, knoflookyoghurt en een salade

Lees meer

Deze platbroodpizza geef je een originele twist met kipshoarma - gekruid met typische shoarmakruiden als komijn, paprikapoeder en gember.

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Passata

220 gram

Kipshoarma

4 stuk(s)

Libanees platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Pruimtomaat

50 gram

Radicchio & ijsbergsla

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3841 kJ
Energie (kcal)918 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels8 g
Eiwitten41 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Snijd de helft van de paprika in kleine blokjes en de andere helft in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de helft van de knoflook 2 minuten aan. Voeg de passata toe en laat de saus 4 - 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit ondertussen in een andere koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de kipshoarma 3 - 4 minuten kort aan. Hij hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

4

Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de kipshoarma en paprikareepjes over de pizza's. Strooi vervolgens de kaas erover en bak de pizza's 5 - 7 minuten in de oven.

5

Snijd de pruimtomaat in partjes. Meng in een saladekom de witte balsamicoazijn met de extra vierge olijfolie. Voeg de slamix, tomatenpartjes en paprikablokjes toe aan de saladekom. Schep om en breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de rest van de knoflook met de yoghurt tot een sausje en breng dit op smaak met peper en zout.

6

Besprenkel de pizza met de knoflooksausje en snijd in punten. Serveer de salade erbij.