HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPizza Met Gehakt, Mozzarella En Basilicum
topBanner
Pizza met gehakt, mozzarella en basilicum

Pizza met gehakt, mozzarella en basilicum

met courgette en tomatensaus

Lees meer

Kook je dit recept later in de week? Bewaar de platbroden dan op een koele en droge plek voor een heerlijk verse pizzabodem.

Door beperkingen in de leveringen is de paprika in dit recept vervangen door courgette.

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)GlutenSelderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Boerengehakt

1 pak(ken)

Passata

⅔ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Mozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Italiaanse kruiden

4 stuk(s)

Libanees platbrood

(BevatGluten)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Vers basilicum

(BevatSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4030 kJ
Energie (kcal)963 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels7 g
Eiwitten45 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Bak, in dezelfde koekenpan, de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden 2 - 3 minuten. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 1 el water per persoon en de passata. Breng op smaak met peper en zout. Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten sudderen.

4

Snijd ondertussen de courgette in dunne plakken. Scheur de mozzarella grof.

5

Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Smeer ze in met de tomatensaus en verdeel het gehakt, de courgette, de mozzarella en de Italiaanse kaas erover. Bak de platbroodpizza's 7 - 8 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.

6

Verdeel de pizza's over de borden, garneer met het verse basilicum en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.