Pittige vegetarische kip tikka masala
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige vegetarische kip tikka masala

Pittige vegetarische kip tikka masala

met rijst, paprika en yoghurt

Wist je dat garam masala letterlijk pittig kruidenmengsel betekent in het Hindoestaans?

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

80 gram

Vegetarische kipstukjes

25 gram

Biologische volle yoghurt

⅓ zakje(s)

Garam masala

1.5 tl

Gemalen kurkuma

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Gele paprika

5 gram

Verse koriander

0.16 zakje(s)

Gemalen korianderzaad

200 gram

Passata

85 gram

Witte langgraanrijst

75 ml

Kokosmelk

10 gram

Gezouten pinda's

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.25 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)885 kcal
Energie (kJ)3703 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers12 g
Vezels7 g
Eiwitten31 g
Zout2 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Vegetarische kip marineren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Leg de vegetarische kipstukjes in een ovenschaal. Voeg de helft van de yoghurt, de helft van de knoflook en de helft van de gember toe aan de ovenschaal. Voeg per persoon: 1 tl kurkuma, 1/2 tl garam masala, 1/4 el olijfolie en een snuf zout toe. Meng goed en zet tot gebruik in de koelkast.

Snijden
2

Snipper de rode ui. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de koriander grof. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.

Bakken
3

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de rode ui en paprika 3 - 4 minuten. Voeg de overige gember en knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg per persoon: 1/2 tl garam masala, 1/2 tl kurkuma en 1/2 tl gemalen koriander toe en bak 1 minuut. Voeg de passata toe, roer door en laat, afgedekt, 10 - 15 minuten zachtjes koken.

Rijst koken
4

Voeg de rijst toe aan de pan met deksel en kook 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Haal ondertussen de vegetarische kipstukjes uit de koelkast en bak 10 minuten in de oven.

Saus afmaken
5

Voeg de kokosmelk toe aan de hapjespan. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Schep de vegetarische kipstukjes erbovenop. Hak de pinda's grof.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe kommen. Schep de vegetarische kip tikka masala erbovenop en garneer met de overige yoghurt, de koriander en de gezouten pinda's.

Tip: Wist je dat de gele paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.