Skip to main content
Pittige Thaise hamburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige Thaise hamburger

Pittige Thaise hamburger

Met paksoi en zoete-aardappelfrietjes

Een Amerikaanse klassieker in een Thais jasje: deze burger is op smaak gebracht met ingrediënten uit de Thaise keuken, zoals citroengras en laos. Samen met de friszure limoenmayonaise waan jij je met deze licht pittige burger in oosterse sferen. Voeg daar de zoete bataat en zoute soja aan toe en jouw maaltijd wordt een feestje van verschillende smaken.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Sesamzaad
Gluten
Milk
Lupine
Egg
Senf
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

5 gram

Sesamzaad

1 stuk(s)

Mini-hamburgerbol

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Paksoi

⅓ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Half-om-half hamburger met Thaise kruiden

¼ stuk(s)

Limoen

25 gram

Mayonaise

2.5 gram

Verse koriander

5 ml

Sojasaus

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

2 tl

Suiker

½ el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4184 kJ
Energie (kcal)1000 kcal
Vetten62 g
waarvan verzadigd15.4 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers27.3 g
Vezels9 g
Eiwitten33 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Oven
Fruitmesje
Saladekom
Kleine kom
Koekenpan
Wok
Broodmes

Instructies

Zoete aardappel in grove frieten snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de zoete aardappel of was grondig en snijd in grove frieten. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en meng met de helft van de olijfolie en het sesamzaad. Breng op smaak met peper en zout en bak de frieten 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Schep halverwege om. Leg in de laatste 4 – 5 minuten de mini-hamburgerbollen erbij en rooster mee.

Paksoi fijn maken en scheiden
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Verwijder de steelaanzet van de paksoi. Snijd de stelen van de paksoi klein, houd 1 groen blad per persoon apart en snijd de rest van het groen fijn. Bewaar het wit en het groen apart van elkaar. Meng de wittewijnazijn, de suiker, peper en zout in saladekom. Snijd de komkommer in blokjes en meng met het azijnmengsel in de saladekom.

mayonaise maken
3

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburgers 2 – 3 minuten per kant, of tot ze gaar zijn. Pers ondertussen de limoen uit. Meng in een kleine kom 1/2 tl limoensap per persoon met de mayonaise. Voeg eventueel meer sap toe wanneer je van zuur houdt. Snijd de koriander grof.

Paksoi en ui bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg het wit van de paksoi toe en bak nog 4 – 6 minuten. Voeg vervolgens de fijngesneden groene bladeren en 1 tl sojasaus per persoon toe en roer door tot de bladeren geslonken zijn. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout (let wel op: de sojasaus is al vrij zout).

Broodje beleggen
5

Besmeer de hamburgerbollen met een laagje limoenmayonaise, beleg met een groen blad van de paksoi en leg daarop de hamburger. Bestrooi met koriander en dek af met de andere helft van het broodje.

Serveren
6

Serveer de Thaise burgers met de zoete-aardappelfrietjes, de gewokte paksoi, de komkommer en de overige limoenmayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

met rijst, sinaasappelsalade, mangochutney en koriander
Falafelbowl met mangohummus

Falafelbowl met mangohummus

met sumaksalade en gebakken aardappelen
Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Kipburger op briochebroodje met groenten

Kipburger op briochebroodje met groenten

en voor ouders: sriracha-mayo en gekruide krieltjes
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

met Koreaanse kruiden, aardappelpartjes en komkommer
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Couscousbowl met kalkoen en currymayo

Couscousbowl met kalkoen en currymayo

kies en mix toppings: amandelschaafsel, honingwortels en meer!
Teriyaki noedels met garnalen en wittekool

Teriyaki noedels met garnalen en wittekool

en voor ouders: Thais basilicum en pinda's
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool
Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

met peultjes, zoete Aziatische saus en limoen
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Sticky buikspek op witte demi-baguette met pittige frietjes

Sticky buikspek op witte demi-baguette met pittige frietjes

geïnspireerd op bánh mì, met sojabonensalade en sambalmayonaise
Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselderij

Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselderij

met aardappelpuree, walnoten en peterselie
Bowl met miso-courgette en sojabonensalade

Bowl met miso-courgette en sojabonensalade

met rijst, pittige bosui-salsa, cashewnoten en komkommer
Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

met cashewnoten, verse kruiden, groenten en limoen
Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

met knoflookrijst, pinda's, koriander en bosui
Pittige gebakken rijst met kimchi

Pittige gebakken rijst met kimchi

met vissaus, gebakken ei, furikake en sesamzaad

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Noedelbowl met heekfilet

Noedelbowl met heekfilet

met courgette, wortel en gomasio
Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

met Vietnamese saus en gebakken radijsjes
Tuna melt naanpizza

Tuna melt naanpizza

met Siciliaanse kruiden, bieslook en knapperige salade
Steak met pesto-aardappelen

Steak met pesto-aardappelen

met courgette, paprika en ui
Romige 'butter tofu' curry

Romige 'butter tofu' curry

met rijst, koriander en paprika
Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

met tomaat en bieslooksalade
Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Salade met gegrilde nectarine en honing-geitenkaasbolletjes

Salade met gegrilde nectarine en honing-geitenkaasbolletjes

met geroosterde pistachenoten, parelcouscous en basilicum-citroendressing
Zalmfilet in romige knoflooksaus

Zalmfilet in romige knoflooksaus

met knolselderijpuree en frisse witlofsalade
Entrecote met geglaceerde wortels en amandelschaafsel

Entrecote met geglaceerde wortels en amandelschaafsel

met zoete-aardappelpuree, uienjus en komkommersalade
Kabeljauw in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauw in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Kung Pao-stijl bowl met kip en kalkoen

Kung Pao-stijl bowl met kip en kalkoen

met rijst, cashewstukjes en courgette
Broodje gehaktbal met zelfgemaakte frietjes

Broodje gehaktbal met zelfgemaakte frietjes

pick en mix toppings: chilimayo, regenboogsalade en meer!
Pompoen-pindasoep

Pompoen-pindasoep

met platbrood en gekookt ei
Snelle spaghetti bolognese

Snelle spaghetti bolognese

met ontbijtspek, courgette en kaas
Veggie picadillo met linzen en witte kaas

Veggie picadillo met linzen en witte kaas

met olijven, peterselie en rozijnen
Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten

Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten

met aardappelpartjes, cherrytomaten en geroosterde paprika
Platbroodpizza's met champignons en paprika

Platbroodpizza's met champignons en paprika

met mozzarella en Midden-Oosterse kruiden
Gepaneerde pangasiusfilet met geroosterde groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met geroosterde groenten

met knoflook-gemberrijst en furikake
Empanada's met vegetarische runderstukjes

Empanada's met vegetarische runderstukjes

met cheddar en knapperige salade