HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPittige Risotto Met Ontbijtspek En Prei
topBanner
Pittige risotto met ontbijtspek en prei

Pittige risotto met ontbijtspek en prei

Met rucola en citroen

Lees meer

Het maken van een risotto is een rustgevende bezigheid na een drukke dag. Met de pit van de rode peper en de frisse noot van citroen, is deze risotto een ware smaaksensatie. Pecorino en krokant gebakken ontbijtspek zorgen naast de bouillon voor genoeg zout, dat hoef je verder niet meer toe te voegen.

Allergenen :Melk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Risottorijst

50 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk)

300 gram

Prei

1 stuk(s)

Rode peper

50 gram

Ontbijtspek

½ stuk(s)

Citroen

60 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

2 el

Roomboter

(BevatMelk)

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2883 kJ
Energie (kcal)689 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd18.4 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels6 g
Eiwitten20 g
Zout4.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan
Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven op 180 graden en bereid de bouillon voor de risotto. Snijd de knoflook in zeer dunne plakjes. Wanneer je dit lastig vindt kun je de knoflook ook fijn snijden.

2

Verhit de roomboter in een pan en fruit de knoflook 1 – 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg ⅓ van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

3

Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer ⅓ van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 – 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de korrel nog verder te garen. Meng de geraspte pecorino door de risotto.

4

Halveer ondertussen de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Haal de plakjes ontbijtspek los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak het ontbijtspek in 8 – 10 minuten krokant in de oven. Snijd ondertussen de citroen in parten.

5

Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan en roerbak de prei en de rode peper 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. De prei mag nog bite hebben. Meng samen met de helft van de rucola door de risotto. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Let op: de bouillon en het ontbijtspek zijn al vrij zout.

6

Verdeel de overige rucola over de borden. Schep de risotto erop en verkruimel het ontbijtspek erover. Garneer met een partje citroen.