Pittig spiegelei in kimchisaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittig spiegelei in kimchisaus

Pittig spiegelei in kimchisaus

met knoflook-gemberrijst en Koreaans gekruide wokgroenten

Jasmijnrijst lijkt qua structuur, uiterlijk en voedingswaarde op basmatirijst. Toch zijn ze niet hetzelfde. Jasmijnrijst heeft namelijk een iets sterkere smaak.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Oosterse wokmix

2 stuk(s)

Ei

75 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Bosui

20 gram

Kimchisaus

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

180 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)682 kcal
Energie (kJ)2853 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers8 g
Vezels6.6 g
Eiwitten24 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.



Tip: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.

Knoflook-gemberrijst maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de bosui en de gember toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst en bouillon toe. Breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.
Bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de wokgroenten en de Koreaanse kruiden 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de kimchisaus toe en verdeel de saus over de pan.
  • Breek voorzichtig twee eieren per persoon in de koekenpan en bak 4 - 5 minuten, of tot het eiwit gestold en het eigeel nog zacht is (zie Tip). Breng op smaak met zout.
  • Zet het vuur van de wokgroenten uit. Voeg de rijst toe aan de hapjespan en meng door. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je niet van lopend eigeel? Gebruik dan een spatel om de eieren om te draaien en bak nog 1 minuut aan de andere kant.

Serveren
4
  • Verdeel de rijst met groenten over de borden.
  • Leg de spiegeleieren erbovenop.