HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPita Met Varkensgyros
topBanner
Pita met varkensgyros

Pita met varkensgyros

met frisse salade

Lees meer

Gyros is de Griekse variant van shoarma en wordt traditioneel gekruid met kardemom, komijn, oregano en tijm - net als de varkenshaasreepjes in dit recept.

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

⅔ zakje(s)

Paprikapoeder

100 gram

Paprikareepjes

4 stuk(s)

Pitabroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

200 gram

Gyros van varkenshaas

2 stuk(s)

Tomaat

⅔ krop(pen)

Botersla

50 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2950 kJ
Energie (kcal)705 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels7 g
Eiwitten35 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Kleine kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het komijnzaad, het paprikapoeder, de rode ui, de paprikareepjes en de helft van de knoflook 2 - 3 minuten aan. Bak de pitabroodjes 4 - 5 minuten in de oven. Voeg de varkenshaasreepjes toe aan de hapjespan en bak nog 3 - 6 minuten, of tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de tomaat in partjes. Snijd de botersla grof en houd wat sla apart om later de pita's mee te beleggen. Meng de rest van de botersla en tomaat met de dressing. Meng in een kleine kom de yoghurt met de overige knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de pita's voor de helft open en vul deze met de overgebleven sla, gebakken groenten en varkenshaasreepjes. Verdeel de yoghurt-knoflooksaus over de pita's. Serveer de salade erbij.