Pita met varkensgyros
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pita met varkensgyros

Pita met varkensgyros

met frisse salade

Gyros is de Griekse variant van shoarma en wordt traditioneel gekruid met kardemom, komijn, oregano en tijm - net als de varkenshaasreepjes in dit recept.

Labels:
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

0.99 tl

Paprikapoeder

50 gram

Paprikareepjes

2 stuk(s)

Pitabroodje

100 gram

Gyros van varkenshaas

1 stuk(s)

Tomaat

⅓ head

Botersla

25 gram

Biologische volle yoghurt

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)705 kcal
Energie (kJ)2950 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers11 g
Vezels6.7 g
Eiwitten35 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Je kunt de pitabroodjes ook opwarmen in een broodrooster.

Bakken
2

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het komijnzaad, het paprikapoeder, de rode ui, de paprikareepjes en de helft van de knoflook 2 - 3 minuten aan. Bak de pitabroodjes 4 - 5 minuten in de oven. Voeg de varkenshaasreepjes toe aan de hapjespan en bak nog 3 - 6 minuten, of tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de oven nog niet helemaal op temperatuur? Bak de pitabroodjes dan iets langer.

Salade maken
3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de tomaat in partjes. Snijd de botersla grof en houd wat sla apart om later de pita's mee te beleggen. Meng de rest van de botersla en tomaat met de dressing. Meng in een kleine kom de yoghurt met de overige knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Snijd de pita's voor de helft open en vul deze met de overgebleven sla, gebakken groenten en varkenshaasreepjes. Verdeel de yoghurt-knoflooksaus over de pita's. Serveer de salade erbij.