Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix

Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix

met honing-gembermayonaise en sojabonen

Pitabrood komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en wordt al duizenden jaren gebakken. Het unieke luchtdichte zakje ontstaat tijdens het bakken, waardoor het perfect is om te vullen met heerlijke smaken.

Allergenen :
Mosterd
Tarwe
Pinda's
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

15 ml

Honing-gemberdressing

(Bevat Mosterd)

1 stuk(s)

Little gem

50 gram

Rodekool, wittekool en wortel

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat Tarwe)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

25 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3356 kJ
Energie (kcal)802 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten69.1 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels9.1 g
Eiwitten35 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui 2 - 3 minuten.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de pita's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om ze in een broodrooster op te warmen.

Kip bakken
2
  • Voeg de kippendijreepjes toe aan de koekenpan en bak nog 7 - 8 minuten.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, de honing-gemberdressing en 1/2 el water per persoon.
  • Meng in een kom de rodekool, wittekool en wortel met per persoon: 1/2 el suiker en 1 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.
Salade maken
3
  • Bak de pitabroodjes 2 - 3 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de little gem grof. Meng in een saladekom de little gem met 1/2 el van de aangemaakte mayonaise per persoon.
  • Hak de gezouten pinda's fijn.
Serveren
4
  • Besmeer de binnenkant van de pitabroodjes met de overige honing-gembermayonaise.
  • Vul de pita met de kip, ui, salade, sojabonen en de zoetzure koosla.
  • Garneer met de pinda's.
  • Serveer de overige salade en zoetzure koolsla ernaast.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.