BestellenCadeaubon
Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix

Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix

met honing-gembermayonaise

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden en op smaak gebracht met kebabkruiden.

Labels:
Familie
Allergenen :
Mosterd
Eieren
Tarwe
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

15 ml

Honing-gemberdressing

(Bevat Mosterd)

1 stuk(s)

Little gem

50 gram

Rodekool, wittekool en wortel

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat Tarwe)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3253 kJ
Energie (kcal)778 kcal
Vetten40.7 g
waarvan verzadigd5.7 g
Koolhydraten66.5 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels8.6 g
Eiwitten33.2 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Kleine kom
Bakplaat
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui 2 - 3 minuten.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de pita's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om ze in een broodrooster op te warmen.

Kip bakken
2
  • Voeg de kippendijreepjes toe aan de ui en bak nog 7 - 8 minuten.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, de honing-gemberdressing en 1/2 el water per persoon.
  • Meng in een kom de kool en wortel met per persoon: 1/2 el suiker en 1 el wittewijnazijn. Voeg een snuf zout toe en meng alles goed door elkaar.
Pita afbakken
3
  • Bak de pitabroodjes 2 - 3 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de little gem grof en voeg toe aan een saladekom. Roer 1/2 el per persoon van de aangemaakte mayonaise door de sla. 
  • Hak de gezouten pinda's fijn.
Serveren
4
  • Besmeer de binnenkant van de pitabroodjes met de overige honing-gembermayonaise.
  • Vul de pita met de kip, ui, salade en de zoetzure kool en wortel.
  • Garneer met de pinda's.
  • Serveer de overige salade en zoetzure kool en wortel ernaast.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.