Skip to main content
Piri-piri garnalen met tomatensalsa

Piri-piri garnalen met tomatensalsa

met rodepestorijst en frisse kruidensaus

4.2
(1,3K)

Piri-piri is een klein maar pittig pepertje - met als terechte bijnaam de Afrikaanse rode duivel.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

1.5 tl

Piri-pirikruiden

20 gram

Paprikapesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Noten, Pinda's)

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Citroen

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

½ tl

Witte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2941 kJ
Energie (kcal)703 kcal
Vetten31.6 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten81.6 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels7.2 g
Eiwitten20.3 g
Zout1.4 g
Potassium135.9 mg
Calcium20.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Pan
Kleine kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. 
  • Snijd de paprika in dunne reepjes en de tomaat in kleine blokjes.
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Saus maken
2
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen in 4 partjes.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, de knoflook, de helft van de verse kruiden en per persoon: 1/4 tl citroenrasp, 1/2 el water en het sap van 1 citroenpartje. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. 
Garnalen bakken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de ui en paprikareepjes 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de garnalen en de piri-pirikruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak 3 - 4 minuten, of tot de garnalen roze zijn. 
  • Meng in een saladekom de tomaat, de overige verse kruiden en de extra vierge olijfolie. Breng goed op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng vlak voor serveren de paprikapesto en witte balsamicoazijn door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de garnalen met groenten erbovenop.
  • Verdeel de salsa over de borden en besprenkel met de saus.
  • Garneer met de eventuele overige citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders